Ο Ιατρικός Συλλόγου Κυκλάδων συμφωνεί και στηρίζει το πλαίσιο αιτημάτων που συνέταξε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου στις 23-01-2022.

Ως Ιατρικός Σύλλογος δε θα μπορούσαμε να μην σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες υγειονομικούς, που δίνουν την δική τους μάχη στο μέτωπο της πανδημίας, αντιμέτωποι όχι μόνο με τον λοιμώδη παράγοντα covid-19, αλλά και τη χρόνια υποστελέχωση των μονάδων υγείας.

Είναι εμφανές ότι, μετά την πανδημία, το Ε.Σ.Υ αντί να έχει ενισχυθεί, εμφανίζεται με πολλαπλά τραύματα.

Υπερωρίες στα εμβολιαστικά κέντρα, οι οποίες ακόμη είναι απλήρωτες, προσωπικό σε αναστολή και χωρίς αντικατάσταση αυτού, ασθενείς υγειονομικοί, οι οποίοι ενώ θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως εργατικό ατύχημα, καλούνται την 5 η μέρα νόσου να επιστρέψουν στην εργασία με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Τα κενά μάλιστα που δημιουργούνται καλύπτονται από το ήδη υπάρχον προσωπικό, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωση, όπως έχει γίνει επανειλημμένα με το νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο αποδυναμώνεται για να καλύψει τα γύρω νησιά.

Μάλιστα η πρακτική των μετακινήσεων προσωπικού στα νησιά, γίνεται με χαρακτήρα εντολής την τελευταία στιγμή, χωρίς να προηγηθεί έγκριση από το αντίστοιχο τμήμα του νοσοκομείου, κάτι που προδίδει συμβολικό χαρακτήρα απαξίωσης του Κυκλαδίτη υγειονομικού.

Ως Ιατρικός Σύλλογος όμως δε ξεχωρίζουμε τους λειτουργούς υγείας σε προνομιούχους και μη. Όλοι οι ιατροί και μέλη του συλλόγου προσπαθούν για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, σε μια περίοδο που το κόστος αυτών έχει αυξηθεί δραματικά από την μη χρηματοδότηση των μέτρων προστασίας και από την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων διασφάλισης της δημοσίας υγείας.

Συμφωνούμε και συνυπογράφουμε τα κοινά αιτήματα με το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου, για ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *