«Ναι» στον πολιτικό γάμο, «ναι» στην υιοθεσία αλλά «όχι» στην παρένθετη μητέρα θα προβλέπει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στη δημόσια τηλεόραση την Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει το θέμα της ισότητας στο γάμο, δηλαδή την αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, και θα περιγράψει τους βασικούς άξονες του νοσομοσχεδίου που θα έρθει μέσα στο επόμενο διάστημα

Κύριος στόχος του νομοσχεδίου θα είναι η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και η παραδοχή ότι είναι προτιμότερη η υιοθεσία με τους αυστηρούς όρους από την παραμονή των παιδιών σε ιδρύματα.

Αυτό που δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα το νομοσχέδιο στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, είναι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας, διότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *