Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε γνωστό ότι το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του, αποφάσισε την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της ,της Μαλένας και της Ίριδας.

Στις 17 Μαρτίου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την παραπομπή της Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο εισαγγελέας ζητούσε από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 34χρονη για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Επίσης, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στην περίπτωση της Μαλένας και της Ίριδας, το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αναφέρει ως αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις την ασφυξία.

Οι αρχικές γνωματεύσεις από την Χριστίνα Τσάκωνα και την Αγγελική Τσιόλα ανέφεραν ως αιτίες, την ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα και την αγενεσία φλεβόκομβου για την Ιριδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *