«Δεκατρία χρόνια από τις ωμές δολοφονίες αθώων στη Μαρφίν. Παρασκευή Ζούλια, Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Δεν ξεχνάμε τους συμπολίτες που χάσαμε», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και επισημαίνει πως «η τιμωρία των ενόχων παραμένει χρέος τιμής για την Πολιτεία. Κλείνοντας, καθημερινά, την πόρτα στον διχασμό, στο μίσος και στην πολιτική υποκρισία. Γυρίζουμε πίσω μόνο για να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε. Ώστε να προχωράμε ενωμένοι. Για την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει».

Κ. Τζ.

Ν. Δένδιας

«13 χρόνια από το έγκλημα στη Μαρφίν», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία της τιμητικής πλακέτας για τα θύματα της τραγωδίας.

 

Μ. Βαρβιτσιώτης

«13 χρόνια από τη μαύρη ημέρα του εγκλήματος της Μαρφίν», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Δεν ξεχνάμε τα θύματα της τραγωδίας, δεν σταματάμε να ζητάμε δικαίωση, οι ένοχοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ποτέ ξανά», προσθέτει.

Κ. Χατζηδάκης

«Συμπληρώνονται 13 χρόνια από τη μέρα που ακροαριστεροί φασίστες έκαψαν ζωντανούς στη Marfin την εγκυμονούσα, Αγγελική Παπαθανασοπούλου και το αγέννητο παιδί της, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη και την Παρασκευή Ζούλια», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνει, «είναι μια μέρα συντριβής για κάθε Έλληνα δημοκράτη γι’ αυτό το φρικαλέο έγκλημα. Μια μέρα περισυλλογής για το πού μπορούν να οδηγήσουν το τυφλό μίσος και η βία, που, δυστυχώς, έχουν ακόμα πολλούς υποστηριχτές σ’ αυτό τον τόπο. Μια μέρα να σκεφτούμε επίσης, αν αυτή η ασύλληπτη στη βιαιότητά της πράξη είχε γίνει από τους άλλους τραμπούκους και φασίστες της Χρυσής Αυγής, πώς θα είχαν αντιδράσει ορισμένοι από την Αριστερά που σήμερα σχεδόν σιωπούν. Θα είχαν βέβαια απόλυτο δίκιο να αντιδρούν και να ζητούν την άμεση απονομή Δικαιοσύνης. Και θα ήμουν μαζί τους».

«Διερωτώμαι πάντως τι είναι αυτό που τους κάνει να κοιτάζουν μονόπλευρα, να μην βλέπουν ή να μην σχολιάζουν επαρκώς ακρότητες και εγκλήματα σαν της Marfin, ενώ, την ίδια στιγμή, να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα. Αν είναι αυτό προοδευτική αντίληψη, ας μου το πει κάποιος!» σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *