Η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει και πάλι  τις εξώσεις εκπαιδευτικών από τα σπίτια τους στα νησιά μας, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αυτή τη φορά σε Σύρο και Μήλο, πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι το μοντέλο του «υπερτουρισμού» απειλεί όλο και περισσότερο τη ζωή, τη δουλειά και την αξιοπρεπή διαβίωση των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων και όλο και λιγότερα σπίτια και δωμάτια διατίθενται σε εκπαιδευτικούς για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε στα τέλη της σχολικής χρονιάς και σοβαρά προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που διαμένουν και στα νησιά της Σύρου και της Μήλου. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς εκδιώχνονται από τα δωμάτια και τα σπίτια που διαμένουν, πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Εξάλλου όλο και λιγότερα είναι τα σπίτια και τα δωμάτια που διατίθενται σε εκπαιδευτικούς για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, σ αυτά τα δύο νησιά.

Το μοντέλο του «υπερτουρισμού» απειλεί όλο και περισσότερο τη ζωή, τη δουλειά και την αξιοπρεπή διαβίωση των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων και παρ όλα αυτά το Κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία είναι άφαντοι απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν κάνει καμία κίνηση και δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για το οξύτατο ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων.

Η Υπουργός της «αριστείας» μάλλον δεν έχει τίποτα να πει για το τεράστιο πρόβλημα των «άστεγων» συναδέλφων αλλά την ίδια στιγμή κομπάζει για τις «επαναστατικές αλλαγές» που έγιναν στον τομέα της Παιδείας τα τέσσερα τελευταία χρόνια!!!

Ως Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ απαιτούμε:

• Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να κινητοποιηθούν άμεσα προκειμένου να διατεθούν πόροι και κονδύλια για τη στέγαση των συναδέλφων που βρίσκονται χωρίς σπίτι στη Σύρο, στη Μήλο και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

• Η Δημοτική Αρχή του κάθε νησιού να διαθέσει άμεσα όσα χρήματα απαιτούνται για να βρουν στέγη οι συνάδελφοι μέχρι το τέλος του Ιουνίου και το κλείσιμο των σχολείων αλλά και από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

• Μόνιμη επιδότηση της στέγασης, της σίτισης και της μετακίνησης όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών που εργάζονται στις Κυκλάδες!

• Ανέγερση κοινωνικής κατοικίας και δωρεάν διαμονή για τους εκπαιδευτικούς στα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων!

Καλούμε άμεσα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και συνάντηση με την Υπουργό για το θέμα της στέγασης των συναδέλφων στα νησιά των Κυκλάδων και βέβαια για όπου αλλού αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα οι συνάδελφοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *