Για τα προβλήματα υποστελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ στα νησιά των Κυκλάδων, μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων αρχικά συνεχάρη τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Αναστάσιο Μάνο, αλλά και την υπηρεσία γενικότερα, για τους χειρισμούς τους στα νησιά των Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας «Ελπίς», που είχαν σαν αποτέλεσμα να αποφευχθούν σε μεγάλο ποσοστό οι διακοπές ρεύματος στα νησιά. Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής της Σύρου, η οποία απαρτίζεται από 16 νησιά, τη Σύρο, τη Μύκονο, την Πάρο, την Αντίπαρο, τη Σαντορίνη, τη Θηρασιά, την Ανάφη, τη Νάξο τη Δονούσα, το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα, την Ηρακλεία, την Ίο, τη Σύκινο, τη Φολέγανδρο και την Αμοργό. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην έλλειψη εναεριτών, οι οποίοι είναι αναγκαίοι τόσο κατά τους θερινούς, όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες, οπότε και εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων, ενώ η συνδρομή τεχνικού προσωπικού στα νησιά είναι αδύνατη λόγω τυχόν απαγορευτικού απόπλου.

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στην αναγκαία στελέχωση των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ στα νησιά των Κυκλάδων

Ο κ. Μάνος, βαθιά ευαισθητοποιημένος για το θέμα της υποστελέχωσης, ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση έλλειψης υλικού και προσωπικού, ενώ τόνισε ότι η τελευταία προκήρυξη θέσεων είχε γίνει το 2017. Τέλος, ανακοίνωσε ότι τρέχει ήδη από τον Ιούνιο μία προκήρυξη 100 ατόμων, τα οποία θα προσληφθούν μέσα στον Μάρτιο, ενώ μία δεύτερη προκήρυξη 550 ατόμων, θα λάβει χώρα τον Απρίλιο. Τέλος, σε περίπτωση που δεν θεωρηθούν επαρκείς αυτές οι δύο προκηρύξεις, υπάρχει πρόβλεψη και για τρίτη προκήρυξη, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που έχουν εντοπιστεί.

«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου είναι χρόνιο και δημιουργούσε ανέκαθεν δυσκολίες στην διαβίωση των νησιωτών, αλλά και των επισκεπτών. Οφείλουμε να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες με τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και είμαι βέβαιος ότι η  σημερινή διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ θα ενσκύψει στο πρόβλημα και θα μεριμνήσει για την άμεση επίλυσή του»  δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *