Το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στη Σύρο.

Το ANIMASYROS αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα αλλά κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην τέχνη της εμψύχωσης που έχει καταφέρει να συγκεντρώνει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, για έξι μέρες κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες, δημιουργούς, επαγγελματίες, δημοσιογράφους αλλά και λάτρεις του ανιμέισον απ’ όλο τον κόσμο. Απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και παιδιά, έχει 7 διαγωνιστικά τμήματα, τελετές έναρξης και λήξης, masterclasses, networking events, party και pre-festival event στην Αθήνα (Νομισματικό Μουσείο). Υποστηρίζει τη διαφορετικότητα, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά εργαστήρια για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχει ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στο «Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα», με τίτλο Anima Ancients, ενώ ακόμη το φεστιβάλ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική θέση της δημιουργικής βιομηχανίας ανιμέισον των χωρών της Ιβηρικής χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής παρουσιάζει ένα ευρύ αφιέρωμα στις χώρες αυτές με τίτλο La Animaciόn Iberoamericana

Περισσότερες πληροφορίες: animasyros.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *