Ο ελληνικός φεστιβαλικός χάρτης εμπλουτίζεται, καθώς φέτος διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης (6-11/7) με καλλιτεχνικό διευθυντή το σκηνοθέτη Στέλιο Χριστοφόρου.

Στο κυκλαδίτικο νησί πρόκειται να προβληθεί μια ευρεία γκάμα ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και από κάθε είδος, οι οποίες ξεδιπλώνονται σε πέντε διαφορετικά πρόγραμματα και πλαισιώνονται από παρουσιάσεις σκηνοθετών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: “Ένα από τα πλεονεκτήματα του φεστιβάλ είναι οι υπαίθριοι χώροι προβολής του, που επιτρέπουν στο κοινό να απολαύσει τις ταινίες σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι προβολές θα συνοδεύονται από θεματικά πάρτυ και εκδηλώσεις networking, προσφέροντας την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες ανάμεσα σε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του πλανήτη”.

Επιπλέον, το φεστιβάλ διοργανώνει workshops, masterclasses, αλλά και μία έκθεση φωτογραφίας. Μεταξύ άλλων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό εργαστήρι “Creative workshop development for essay film – Από την Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω”, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας. Το σεμινάριο θα γίνει με την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και επικεφαλής του διεθνούς σπουδαστικού τμήματος στη Δράμα, Θανάση Νεοφώτιστο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις επίσημες σελίδες του φεστιβάλ:

Facebook: https://www.facebook.com/anafifilmfestival
Instagram: https://www.instagram.com/anafiff/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *