Με τη σκέψη κοντά στους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη με τον καρκίνο και των οικογενειών τους, που προσπαθούν να τους στηρίξουν, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, διοργανώνει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο bazaar του.

Στο φιλανθρωπικό παζάρι που λειτουργεί στο χώρο του πρώην «Πάνθεον» στην πλατεία Μιαούλη, οι γιορτινές δημιουργίες αποπνέουν αγάπη και ανθρωπιά.

Χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές και στολίδια, γούρια, μικρά δωράκια, μπιζού, ρούχα, αλλά και μικρά δωράκια που πρόσφεραν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Σύρου με αγάπη και σεβασμό για το σκοπό που επιτελεί ο Σύλλογος.

Ένας Σύλλογος που ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό τη στήριξη, οικονομική και ψυχολογική, όλων εκείνων των συμπολιτών μας που έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο, δίνοντας μέσα από αντίξοες καταστάσεις, μία από τις μεγαλύτερες μάχες της ζωής τους.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων που αριθμεί δεκάδες μέλη, στη διάρκεια της εννεαετής παρουσίας του στα κοινά της Σύρου έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει να πραγματοποιεί δράσεις, αλλά και εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες σκοπό έχει, όχι μόνο την οικονομική συνδρομή όλων όσων τον έχουν ανάγκη, αλλά και την ψυχολογική ενδυνάμωση αυτών που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν, δυστυχώς, να δοκιμάζονται από τον καρκίνο.

Να σημειωθεί ότι μία από αυτές τις δράσεις ήταν και οι επαφές και η διεκδίκηση για τη λειτουργία στο νοσοκομείο του Ογκολογικού Τμήματος, το οποίο πήρε «σάρκα και οστά» από τον Φεβρουάριο του 2023.

Το παζάρι που χρειάζεται τη στήριξη όλων των κατοίκων του νησιού, θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 29 Δεκεμβρίου, καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *