Μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην Άνδρο. Μια συλλογή πλούσιου υλικού για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας, με ιστορικά στοιχεία, απόψεις, έρευνα, παρατήρηση, προσωπογραφίες, αφιερώματα, παραδοσεις, παραστάσεις, παρουσιάσεις Φορέων Πολιτισμού και Συλλόγων, κα. Μια προσφορά πολιτισμού από τον σκηνοθέτη Γιώργο Δάμπαση, που εμπιστεύτηκε το έργο του σε μια ζωντανή ιστοσελίδα που θα εμπλουτίζεται διαρκώς, ανοιχτή σε όλους μας, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν τα παιδιά μας.

Η παρουσίαση της ιστοσελίδας https://historyofandros.gr/ έγινε την προηγούμενη Κυριακή, 5 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Άνδρου με εισαγωγικές ομιλίες της Μαργαρίτας Κορκοδείλου και του Βασίλη Πομόνη για τον Γιώργο Δάμπαση και το έργο του. Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ για τον “Μιχάλη Δερτούζο”, οραματιστή του internet, με καταγωγή από το Συνετί (που υπάρχει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα).

Ευχαριστούμε τον Ανδριώτη σκηνοθέτη και μέλος της Λέσχης Ανδρίων, Γιώργο Δάμπαση, για την πολύτιμη προσφορά του στην καταγραφή ιστορικών και νεότερων στοιχείων του τόπου μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *