Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ολοκληρώνει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων του, αποχαιρετώντας το 2023 με την καθιερωμένη πλέον Χριστουγεννιάτικη συναυλία του στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου. Δίπλα στην εντυπωσιακή φάτνη που εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζουν με αξιέπαινη τέχνη και μεράκι τα μέλη της Ενορίας του ναού, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια συναυλία χορωδιακής μουσικής από τη Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και το φωνητικό σύνολο «Invirtus», υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ρηγούτσου.

Το φετινό πρόγραμμα του «ΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» περιλαμβάνει αγαπημένους Χριστουγεννιάτικους ύμνους σημαντικών συνθετών όπως οι Michael Praetorius, Luigi Cherubini, Camille Saint-Saëns, César Franck, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια των χαρμόσυνων ημερών από τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες του νησιού στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, να περπατήσουν στα ήσυχα γιορτινά στολισμένα σοκάκια που οδηγούν στην κορυφή του λόφου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου και να ζήσουν το ιδανικό σκηνικό για μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Η είσοδο είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και διαδικτυακά, από τις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook.

Διοργάνωση: Καθολική Επισκοπή Σύρου & Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου