Αλλάζουν όλα με τον «προσωπικό αριθμό» στις νέες ταυτότητες, αφού πλέον δεν θα χρειάζεται ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και διάφορα παρόμοια για τις συναλλαγές των πολιτών. Σε συνδυασμό με το νέο gov.gr wallet μπαίνει τέλος στην απαίτηση εγγράφων για τις συναλλαγές.

Αναφερόμενος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στην επόμενη μέρα της ψηφιοποίησης, επεσήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open ότι «η επόμενη μέρα είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο».

Χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση τον προσωπικό αριθμό, «ο οποίος θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία και με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο, θα μπορεί ο πολίτης να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο. Ο προσωπικός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο». Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *