Ξεκινά σιγά σιγά η διαδικασία για την ανανέωση των κτιρίων σε διάφορα νοσοκομείατης χώρας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ήδη υπεγράφη η σύμβαση με κατασκευάστρια εταιρεία ώστε να αρχίσουν τα έργα σε 4 νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, του Τζανείου, του Μεταξά, του Αττικόν και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, έργα τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.Θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες άλλα 24 νοσοκομεία στα οποία θα γίνει «λίφτινγκ» στις υποδομές, ενώ όπου είναι απαραίτητο θα δημιουργηθούν και νέες πτέρυγες.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 28 διαγωνισμοί με προϋπολογισμό 144,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών σε 28 νοσοκομεία, 57 κέντρα υγείας και τρία πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία.

Συγκεκριμένα οι διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων νοσοκομείων έχουν προϋπολογισμό 63,8 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνοι που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των κέντρων υγείας και των πολυδύναμων ιατρείων 80,4 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να δημοσιεύσει δεκάδες νέους διαγωνισμούς για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων σε πάνω από 40 νοσοκομεία και 50 κέντρα υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε νησιά και σε ακριτικές περιοχές.

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *