Ο υπερτουρισμός δεν είναι πλέον απειλή, είναι πραγματικότητα. Για εκείνους που έχουν να δώσουν τουλάχιστον 1.750 ευρώ (ναι, καλά διαβάσατε) για μια διανυκτέρευση

Μια δημοσίευση στη σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη δείχνει ότι οι Κυκλάδες δεν εκσυγχρονίζονται, αλλά χάνουν την αυθεντικότητά τους, το χρώμα τους και τον χαρακτήρα τους και γίνονται ένα ομοιογενές θέρετρο για πλούσιους Αμερικάνους, Γερμανούς, Σκανδιναβούς και άλλους τουρίστες που θέλουν λίγο ήλιο στις γκρίζες ζωές τους. Διαβάζουμε για προέγκριση οικοδομικής άδειας από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη δημιουργία ενός νέου πεντάστερου ξενοδοχείου στο νησί της Κέας με υπόσκαφα μέρη και πισίνες. Με θλίψη.

Η παρθένα παραλία του Βρόσκοπου ήταν προσβάσιμη με σκαφάκι για αποδράσεις κοντινές από την Αθήνα, αφού απέχει από το Λαύριο, μόλις 25 – 30 λεπτά. Τώρα μάλλον θα είναι η παραλία των τουριστών πολυτελείας. Οι υπερπολυτελείς κατοικίες λανσάρονται στη διεθνή αγορά ως «ένας επίγειος παράδεισος για λίγους», με μοναδικά προνόμια υπηρεσιών από το νέο resort.

«Πριν μια πενταετία ο Βρόσκοπος ήταν ένα παρθένο κυκλαδίτικο τοπίο. Μια παραλία στην οποία έφτανες μέσω μονοπατιού και μπορούσες να κάνεις το μπάνιο σου ήσυχα ή/και να διανυκτερεύσεις κάτω από τα αρμυρίκια της. Το μονοπάτι έχει κλείσει και θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη του 2024 όταν θα αρχίσει η λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Πιθανόν όμως να έχει κλείσει για πάντα. ια ποιον προορίζονται όμως αυτές οι κατοικίες; Για εκείνους που έχουν να δώσουν τουλάχιστον 1.750 ευρώ (ναι, καλά διαβάσατε) για μια διανυκτέρευση, με ελάχιστο τις δύο διανυκτερεύσεις. Άρα, 3.500 ευρώ για δύο άτομα. Αυτή ήταν η φθηνότερη τιμή που μπορέσαμε να βρούμε για τον Απρίλιο του 2024. Με αυτούς τους ρυθμούς, δεν απέχει πολύ η στιγμή που κάθε πέτρα, κάθε κόκκος άμμου, κάθε σπιθαμή γης θα ανήκει σε αυτούς που έχουν λεφτά. Εμείς στην καλύτερη περίπτωση θα προσεγγίζουμε τα υπερπολυτελή θέρετρά τους ως υπάλληλοί τους και μόνο» διαβάζουμε στην ανάρτηση της σελίδας. Δεν έχουμε πλέον λόγια.

 

 

 

Πηγή: provocateur.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *