«Μπορεί η Σαντορίνη και η Μύκονος να είναι οι προφανείς επιλογές, όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες μέχρι το Ιόνιο, κάθε συστάδα νησιών διαθέτει ξεχωριστά αξιοθέατα, ώστε να διεκδικούν μια θέση στα επόμενα ταξιδιωτικά πλάνα σας. Το μυστικό βρίσκεται στη διαφορετικότητα», αναφέρει το διεθνές μέσο ενημέρωσης, απευθυνόμενο σε εκατομμύρια ταξιδιώτες που κλείνουν έγκαιρα τις διακοπές τους ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η Σκιάθος με τις πανέμορφες παραλίες, η Κως με τις λευκές αμμουδιές και η Ίος με τις εκλεπτυσμένες επιλογές που προσφέρει βρίσκονται στην πρώτη τριάδα ενώ ακολουθούν η Εύβοια για την πεζοπορία και την ιστορία της, η Κρήτη για το εντυπωσιακό εύρος ταξιδιωτικών εμπειριών, η Κέρκυρα για τα καταπράσινα τοπία, η Ρόδος ως ιδανικός οικογενειακός προορισμός, η κοσμική Μύκονος, η Λευκάδα για ταξίδι σε νησί χωρίς πλοίο και η Σαντορίνη για ρομαντικές αποδράσεις.

Στον κατάλογο των βρετανικών Times βρίσκονται επίσης η Ύδρα για διακοπές χωρίς αμάξια, η Σκόπελος για τους φίλους του «Mamma Mia» και των εξωτικών παραλιών, η Κεφαλονιά με την «κινηματογραφική» γοητεία της, η γραφική Σύμη και η Ζάκυνθος με τη μαγευτική δαντελωτή ακτογραμμή της.

Αυξημένη η φετινή τουριστική κίνηση στα νησιά

Σε λίγες ημέρες «κλείνει» η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν για την Ελλάδα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ξενοδόχων να κάνει λόγο για μία πολύ καλή χρονιά. Την ίδια στιγμή πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά καθώς εξακολουθούν να επικρατούν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, στην Κρήτη κάποια resort θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 10 Νοεμβρίου.

Εκπρόσωποι από τους προορισμούς που ξεχωρίζουν οι βρετανικοί Times μίλησαν για την τουριστική κίνηση κατά το φετινό καλοκαίρι.

«Παρά τις αντιξοότητες της σεζόν, η Σκόπελος “κατέκτησε” τις καρδιές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών! Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια στόχευσης, το νησί του Mamma Mia έγινε πόλος έλξης για ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία, Σκανδιναβία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ανατολική Ευρώπη, Αμερική, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο κ.α. Η τουριστική περίοδος εμφανίστηκε διευρυμένη με αφετηρία τον Μάιο και επέκταση τον Οκτώβριο», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

Τέλος η Κρήτη αλλά και γενικότερα η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κινήθηκε με ρυθμούς ρεκόρ σε επισκεψιμότητα και ταξιδιωτικές εισπράξεις με την αυλαία για φέτος να πέφτει στα τέλη Οκτωβρίου, αν και κάποια Resort θα παραμείνουν ανοικτά εως 10 Νοεμβρίου.