Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό είχε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας στα γραφεία του ΤΕΕ στην Αθήνα.

Ακολουθεανακοίνωση του Δήμου Θήρας: :

Ενδιαφέρουσα όσο και χρήσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό είχε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας στα γραφεία του ΤΕΕ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ είναι ο φορέας που δημοπράτησε και ανέθεσε το έργο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σαντορίνης, η παρουσίαση του οποίου έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μεταξύ του Προέδρου του ΤΕΕ και του Δημάρχου Θήρας διαπιστώθηκε  ταύτιση απόψεων ως προς τη σπουδαιότητα του ΕΠΣ για το αναπτυξιακό μέλλον της Σαντορίνης καθώς και η ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπόνησής του το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής του νησιού (διαχείριση απορριμμάτων, λιμάνι, 2η γραμμή τελεφερίκ κλπ) και αναγνωρίζοντας το αυξημένο κύρος του ΤΕΕ ως τεχνικού συμβούλου της κυβέρνησης, ζήτησε τη βοήθεια του για την υπέρβαση των διαδικαστικών και άλλων εμποδίων που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων αυτών.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, ο οποίος γνωρίζει καλά τη Σαντορίνη και δηλώνει φίλος του νησιού, εξέφρασε προς το Δήμαρχο τη βούληση να βοηθήσει ουσιαστικά και έμπρακτα τη Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση των κρίσιμων τεχνικών υποδομών και την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης της Σαντορίνης.

Ο Δημαρχος Θηρας
Αντωνιος Σιγαλας