Υπεγράφη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ υπέρ της ΔΕΥΑ Σύρου, ένα ποσό το οποίο πρόκειται να διατεθεί για την προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης 340 m3/ημέρα. Η συγκεκριμένη μονάδα, σε συνδυασμό με την ήδη δρομολογημένη αγορά μιας δεύτερης μονάδας 600 m3/ημέρα, πρόκειται να δώσει αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Σύρου, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες οξύνεται σε βαθμό μη ανταπόκρισης στις βασικές ανάγκες.

Για τη θετική αυτή έκβαση, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νικόλαος Λειβαδάρας δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα, ο οποίος, κατόπιν της συνάντησής μας, στις 22 Νοεμβρίου 2021, παρουσία  του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, τήρησε τη δέσμευσή του και ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, εξασφαλίζοντας για το νησί μας 150.000 ευρώ για την αγορά μιας ακόμη μονάδας αφαλάτωσης.

Μπορώ να ομολογήσω ότι νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, διότι η Δημοτική μας Αρχή θέτει πλέον στέρεες βάσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης της Σύρου, κυρίως κατά την τουριστική περίοδο. Είναι ένα χρέος που οφείλουμε τόσο στους δημότες μας όσο και στους επισκέπτες που επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους.» 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *