Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη 16η παρουσίαση του, 15-27 Ιουλίου 2022. Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου και ώρα 20:00, στο δημαρχείο της Ποσειδωνίας, με τους καλλιτέχνες του Greek Opera Studio να ερμηνεύουν γαλλικές άριες με συνοδεία την παιδική χορωδία από το Παρίσι.

Μετά από δύο καλοκαίρια απουσίας, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, επιστρέφουμε με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό στα μουσικά δρώμενα που έχουμε αγαπήσει εδώ και 15 χρόνια! Η MIdAmerica Productions θα τιμήσει τη προσφορά του μαέστρου Peter Tiboris στο άνοιγμα του φεστιβάλ, στις 15 Ιουλίου, με ένα Γκαλά Όπερας. Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται, ένα χορωδιακό γκαλά με περισσότερα από 140 άτομα επί σκηνής. Ένα ντουέτο κλασικής μουσικής για βιολί και πιάνο από δύο εξαίρετους καλλιτέχνες της Αθήνας. Για πρώτη φορά στο νησί της Σύρου, θα παρουσιάσουμε μουσική από το Ισραήλ, με την ισραηλινής καταγωγής σοπράνο Sharon Azrieli, αναγνωρισμένη με παραστάσεις στην εβραϊκή γλώσσα, καθως και μεγάλου ρεπερτορίου, από όπερα μέχρι τζαζ. Επίσης θα έχουμε μαζί μας, δυο γκρουπ μουσικής δωματίου, τo Athens Chamber Ensemble, που θα παρουσιάσει μπαρόκ μουσική, το L’Estate Quartet και το Chopin Concerto, από τον Σπύρο Σουλαδάκη.

Φέτος η κεντρική όπερα θα είναι ο Don Carlo του Verdi, σε μια συντομευμένη διασκευή ειδικά για τη Σύρο. Το διεθνές καστ περιλαμβάνει καλλιτέχνες από την Μετροπόλιταν Όπερα, την κρατική όπερα του Βερολίνου, τη γερμανική Όπερα του Βερολίνου, την Όπερα του Αμβούργου, τη Σκάλα του Μιλάνο, όπως επίσης και καλλιτέχνες από την Ελλάδα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση του La Boheme για παιδιά από νεαρούς καλλιτέχνες με ελληνική μετάφραση και μια επιπλέον παράσταση του La Boheme το βράδυ για το κοινό. Επιπλεόν θα παρουσιάσουμε τον Ελληνο-Αμερικάνο μαέστρο-πιανίστα Alexander Frey από το Βερολίνο της Γερμανίας, όπου θα παρουσιάσει έργα του Gershwin και του Korngold. Η τελευταία παράσταση θα είναι το πολυαγαπημένο Greek Opera Studio Gala, με σκηνές, άριες και ντουέτα από αγαπημένες όπερες.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τα χρόνια υποστήριξης και θάρρους που μας έχετε χαρίσει. Είμαστε περήφανοι για το πρώτο φεστιβάλ κλασικής μουσικής στη Σύρο και ανυπομονούμε για τα επόμενα χρόνια.

Eilana Lappalainen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *