Συνάντηση με  μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελετητών – Μηχανικών Κυκλάδων πραγματοποίησε την Τρίτη 03/10/2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου και   αντιπροσωπεία υποψηφίων  Δημοτικών και Κοινοτικών  Συμβούλων  του Συνδυασμού  “Αναγέννησί μας”.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν εξαιρετικά σημαντικά θέματα, με πρώτο στην ατζέντα, την ανάγκη δημιουργίας Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για το νησί της Σύρου και θα καθορίσει εξελίξεις που θα επηρεάσουν κομβικά  τις επόμενες γενιές.

Επίσης, η υπόθεση Natura 2000 και η απαραίτητη περαιτέρω «επαγρύπνηση» και  διαχείριση του σοβαρότατου αυτού θέματος,  η αναγκαιότητα απεγκλωβισμού των διαδικασιών και δρομολόγησης λύσεων -σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού- του σοβαρότατου θέματος των ιστορικών κτιρίων, κυρίως της Ερμούπολης, τα οποία βρίσκονται υπό κατάρρευση και ο μητροπολιτικός ρόλος της Σύρου ως πρωτεύουσας των Κυκλάδων, απετέλεσαν θέματα που συζητήθηκαν καθώς το ειδικό τους βάρος αλλά και η μεγάλη ευθύνη που θα φέρει και η επόμενη Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά στη διαχείρισή τους, είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου, εξέφρασαν επίσης την επιθυμία να είναι συνεργάτες και αρωγοί του Δήμου, αλλά και ο Δήμος να τους υπολογίζει και να μην τους παρακάμπτει σε θέματα που άπτονται των γνώσεων και αρμοδιοτήτων τους, κάνοντας την πρόταση μάλιστα, για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης.

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν σε λανθασμένες πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί μέχρι και το πολύ πρόσφατο παρελθόν, με  αναθέσεις μελετών σε εκτός Κυκλάδων μελετητικά γραφεία και συνεργασίες με εταιρείες που κόστισαν πολλά χρήματα και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Τέλος, οι μηχανικοί- μελετητές που συμμετείχαν στη συζήτηση εξέφρασαν την ευχή, η Σύρος να πάψει να πληρώνει μελέτες για έργα που τελικά «ναυαγούν», καθώς κάτι τέτοιο δεν αρμόζει ούτε στο ένδοξο παρελθόν της, ενώ την ίδια στιγμή, θίγει, αδικεί και προσβάλει τη συριανή κοινωνία στο σύνολό της. «Ηθικό μας χρέος να αναλογιστούμε τι έχουμε παραλάβει και τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», επεσήμαναν με ιδιαίτερη έμφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *