Την Κυριακή 16/7/2023 ο κος Πάνος Ξενοκώστας ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σύρου, μετά από αίτημά του, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων κο Μάρκο Βουτσίνο και τον Γραμματέα του κο Ιωάννη Μπάϊλα, παρουσία της Νομικής Συμβούλου για να ενημερώσει για θέματα που αφορούν το Ναυπηγείο και τις προοπτικές αναβάθμισης και ανάπτυξής του.
Ο κος Ξενοκώστας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της συνεργασίας του ναυπηγείου με τον κο Βασίλη Σαββίδη, και με την νέα του ιδιότητα ως Γενικός Διευθυντής του Ναυπηγείου ενημέρωσε για τα πλάνα ανάπτυξης του Νεωρίου για την περίοδο Σεπτέμβρης 2023 -Σεπτέμβρης 2026, και ειδικά για τους επόμενους 12 μήνες όπου έχουν τεθεί προτεραιότητες αναβαθμίσεων του ναυπηγείου και ενοποίησής του με αυτό των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε ένα ενιαίο από τους μεγαλύτερους της Ανατολικής Μεσογείου Ναυπηγικούς Κόμβους.
Δήλωσε ότι προτεραιότητά του είναι η διατήρηση και επαύξηση των θέσεων εργασίας, η κατοχύρωση όλων των υφισταμένων κεκτημένων, δικαιωμάτων και απολαβών των εργαζομένων. Ενημέρωσε ότι οι στοχευμένες επερχόμενες επενδύσεις γίνονται πάνω σε συμφωνημένο πλάνο, προϊόν δίμηνης επεξεργασίας μεταξύ των Διευθύνσεων των Ναυπηγείων και του ιδίου.
Με την σειρά μας του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και στα νέα του καθήκοντα και δεσμευθήκαμε για καλύτερη συνεργασία μεταξύ του ναυπηγείου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, με στόχο την παράλληλη με την ανάπτυξη του ναυπηγείου προστασία των θέσεων εργασίας, των κεκτημένων των εργαζομένων, αλλά και την αύξηση των θέσεων εργασίας και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις διαβεβαιώσεις του κου Ξενοκώστα.
Εξάλλου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων πρωτοστάτησε πριν 4 χρόνια στην στήριξη του Ναυπηγείου, την αναγέννησή του με την απόκτησή του από την ΟΝΕΧ, την διάσωση των θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.
Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ενημέρωσαν τον κο Ξενοκώστα ότι θα συγκαλέσουν άμεσα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα το Ναυπηγείο, και ζήτησαν την παρουσία του ώστε ενημερωθούν από τον ίδιον τα μέλη της Διοικήσεως για τις προοπτικές του Ναυπηγείου αλλά και τις δεσμεύσεις του, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την σημερινή εθιμοτυπική συνάντηση.
Ο κος Ξενοκώστας δέχθηκε την πρόσκληση, δήλωσε ότι θα είναι παρών για να αναπτύξει τις προοπτικές του Ναυπηγείου, να δεσμευθεί για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, τα κεκτημένα και τις απολαβές των εργαζομένων, για την αύξηση των θέσεων εργασίας, καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ     ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΛΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *