Στη σύλληψη του καπετάνιου και του πληρώματος προχώρησαν οι Αρχές για την τραγωδία στον Πειραιά, όπου ένας 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει και σπρώχτηκε στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο καπετάνιος και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος είναι αντιμέτωπα με βαρύ κατηγορητήριο. Βαριές οι  ευθύνες και για τα μέλη του Λιμενικού Σώματος που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί κατά την επιβίβαση και τον απόπλου του πλοίου.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θα αλλάξει το πλήρωμα και το πλοίο θα ξεκινήσει και πάλι για Κρήτη, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο, όταν ο άτυχος άνδρας, στην προσπάθειά του να εισέλθει σε αυτό, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, ο 36χρονος φαίνεται να τρέχει για να προλάβει το καράβι, το οποίο είχε λύσει καβους ενώ ο καταπέλτης ήταν ακόμα ανοιχτός και ακουμπούσε στο έδαφος. Στη συνέχεια μέλη του πληρώματος σπρώχνουν και τον απωθούν τον άτυχο άνδρα απο τον καταπέλτη του πλοίου με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να βρει τραγικό θάνατο.

Το Blue Horizon ανέβασε καταπέλτη και απέπλευσε κανονικά παρά την πτώση του 36χρονου άνδρα στο λιμάνι και τελικά το θάνατό του. Στη συνέχεια, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επέστρεψε στον Πειραιά προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από ναυτικούς και επιβάτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις για το συμβάν από αυτόπτες μάρτυρες και το πλήρωμα στο πλαίσιο της προανάκρισης.

O 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πριν από λίγο διέταξε την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *