Παράλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Ερμούπολης της Σύρου με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία.

Φοιτητές και καθηγητές από το τμήμα Μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο συγκεντρώθηκαν στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου στην πλατεία Μιαούλη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν ενάντια στην εφαρμογή του νόμου  για την πανεπιστημιακή αστυνομία που προωθεί η κυβέρνηση και να διεκδικήσουν νέους διορισμούς καθηγητών και αναβάθμιση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αστυνομικοί είχαν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από το ΕΠΑΛ Σύρου και από άλλα σχολεία συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πλατείας Μιαούλη για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο.

Όλοι μαζί φώναξαν με μια φωνή

ΟΧΙ στην μετατροπή του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΠΑΛ σε πρότυπο!

ΟΧΙ στον αποκλεισμό μαθητών από τα σχολεία!