Το νησί της Σύρου επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, στα πλαίσια της συμμετοχής της στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ.,  Φίλιππος Φόρτωμας, η τέως Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης,  Βίκυ Λοίζου,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, μέλη της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, κομματικά στελεχη της Ν.Δ. και μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε αναλυτικά στις  μεγάλες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί σε όλες τις βαθμίδες της  εκπαίδευσης αναλύοντας τους τομείς και τις δράσεις που θα συμπεριληφθούν σε αυτές, καθώς επίσης και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε με το θέμα της πανδημίας και το ποσό σημαντικό είναι τα μαθήματα στα σχολεία να γίνονται πάντα δια ζώσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στάθηκε ιδιαίτερα στις προτάσεις της που περιλαμβάνουν την εισαγωγή στο νηπιαγωγείο από 4 ετών, την έναρξη της πρώτης ξένης γλώσσας και συγκεκριμένα των αγγλικών από το νηπιαγωγείο, στάθηκε στη μετατροπή πολλών σχολείων σε πρότυπα, στις αλλαγές κυρίως στα ΕΠΑΛ και στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και στα θέματα της αξιολόγησης.

Τέλος η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινήσεις και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρεβρισκόμενους σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις καθώς επίσης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *