Με την υπ’ αριθμόν 155/2022 Πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κοινοποιήθηκε την 1-3-2022 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εγκρίνεται η υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εργοληπτικής επιχείρησης «ΛΙΘΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «Τριετής Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Νήσων Θήρας, ‘Ιου, Φολεγάνδρου και Ανάφης».

Μετά την χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το έργο που είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000,00€, μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.

Η Σύμβαση, η οποία θα υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τη «ΛΙΘΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεων, και άλλες.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Ακόμη μία υπόσχεσή μας μετουσιώνεται σε έργο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας.

Παραλάβαμε το οδικό δίκτυο του νησιού σε πολύ κακή κατάσταση και με συνεχείς παρεμβάσεις μέχρι το τέλος θητείας μας θα παραδώσουμε στους κατοίκους του νησιού ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Το έργο των 3.000.000,00€ έρχεται να προστεθεί στα 5.500.000,00€ που εγκρίθηκαν προσφάτως για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Αεροδρομίου – Οίας και την κατασκευή της παρακαμπτήριας οδού του Καρτεράδου, καθώς και στα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στον Αθηνιό, στο Μονόλιθο, σε αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου, στην τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων και στη διαγράμμιση όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η προσπάθεια είναι συνεχής μέσα από αντίξοες διοικητικά και οικονομικά συνθήκες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *