Εκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΚΑΒ, ώστε η βοήθεια που παρέχει το Κέντρο να είναι πραγματικά άμεση, ιδίως στην κόκκινη ζώνη της νησιωτικής χώρας και στις απομακρυσμένες περιοχές, όπου καταγράφονται και τα μεγαλύτερα κενά, προωθεί η κυβέρνηση. Στην πρώτη φάση, δεδομένων των άμεσων αναγκών, αξιολογείται η υιοθέτηση ενός υβριδικού μοντέλου που προβλέπει τη συμβολή του Στρατού και της Πυροσβεστικής.

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος έθεσε μεταξύ άλλων ως πρωταρχική προτεραιότητα την υγεία, και πιο συγκεκριμένα την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «μέλημα μας θα είναι η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, η εξακολούθηση της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα, αλλά και η κάλυψη κάποιων πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών. Να αναφέρω μία ενδεικτική: την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα – ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές – με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική».

Με αυτόν τον τρόπο θα καλύπτονται οι κατά τόπους ανάγκες, χωριστά από την ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *