Η Σαντορίνη μπορεί να έχει στραμμένο το βλέμμα στο ερχόμενο καλοκαίρι και στην προσέλκυση τουριστών, αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν από το κατά τα άλλα κοσμοπολίτικο νησί…

Η Σαντορίνη προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να αφήσει πίσω τα προβλήματα που της προκάλεσε η κακοκαιρία του 2019. Τα έργα συνεχίζονται αλλά ακόμα δεν έχουν τελειώσει. Το νησί θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος του προσεχούς καλοκαιριού.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, παρατείνεται η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Θήρας, καθώς εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι. Πιο συγκεκριμένα δεν έχει ακόμη περατωθεί το έργο διαχείρισης των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία εκδηλώθηκαν στο νησί το διάστημα 24 και 25 του 2019.

Η νέα παράταση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει για 6 μήνες έως 29 Αυγούστου του 2022. Ουσιαστικά δόθηκε νέα παράταση για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης. Τα προβλήματα στη Σαντορίνη είχε δημιουργήσει η κακοκαιρία «Ωκεανίς» τον Φεβρουάριο του 2019. Πέρα από τις πλημμύρες, οι κάτοικοι του νησιού είδαν την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους σε ορισμένα σημεία.

Η νεροποντή τότε δημιούργησε πολλά προβλήματα με τα συνεργεία του Δήμου να κάνουν τρομερές προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών. Από τότε έχουν περάσει 3 χρόνια, αλλά τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της παράτασης θα αρθεί χωρίς νέα απόφαση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *