Ο Δήμαρχος Αμοργού δήλωσε σχετικά«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μία ακόμα διεκδίκηση που είχαμε ως Δήμοςεντάχθηκε σε χρηματοδότηση. Με την εγκατάσταση των ψηφιακών υδρομέτρωνκαι σε συνδυασμό με το έργο της τηλεμετρίας που δημοπρατούμε σε λίγες μέρες, τα νέα δίκτυα ύδρευσης σε Αιγιάληκαι Αρκεσίνη που ολοκληρώσαμε πρόσφατα αλλά και την αναβάθμιση του δικτύου των Καταπόλων που σχεδιάσαμε και θα υποβάλλουμε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσα στο καλοκαίρι, η Αμοργός αποκτά ένα σύγχρονο σύστημα ύδρευσης με ψηφιακό σύστημα ελέγχου και εποπτείας.

Το σύστημα αυτό θα έχει την δυνατότηταάμεσου εντοπισμού διαρροών και δυσλειτουργιών, ελέγχου της ποιότητας του παρεχόμενου νερού, παροχής περισσότερο αξιόπιστων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεταιμεγάλη εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και ενέργειας και αναβαθμίζονται ποιοτικά και ψηφιακά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τους συνεργάτες του καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Με γνώση, εργατικότητα και κατάλληλη προετοιμασία συνεχίζουμε όλοι μαζί για την Αμοργό μας»