Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό αναμένεται να βιώσουν οι κάτοικοι της Αμοργού, καθώς 30 εθελοντές-μέλη του περιβαλλοντικού οργανισμού Aegean Rebreath αναμένεται να επιχειρήσουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο (30.09-01.10) σε διαφορετικά σημεία του νησιού. Διευρυμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη της NOVAκαι σε συνεργασία με το Δήμο Αμοργού.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στο Δίκτυο Μπλε Δήμων, το πρώτο δίκτυο στην Ελλάδα για το θαλάσσιο περιβάλλον που ενώνει 18 δήμους και πρόσφατα απέκτησε νομική οντότητα.

Οι εθελοντές  αναμένεται να επιχειρήσουν σε 4 διαφορετικά σημεία του νησιού (Κατάπολα, Νικουριά, Κολοφάνα, ναυάγιο Ολυμπία). Παράλληλα, η Aegean Rebreath σε συντονισμό με τις δημοτικές αρχές στοχεύει στη χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής που βρίσκεται κάτω από την παλιά και νέα χωματερή του νησιού, προκειμένου να καταγραφούν πιθανές επιβαρυμένες ζώνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικές δράσεις σε διαφορετικά σχολεία του νησιού που στοχεύουν στην εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της μαθητικής κοινότητας.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της AegeanRebreath στην Αμοργό η οποία και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση και για ευρύτερες μελλοντικές παρεμβάσεις στο νησί. Οι επιχειρήσεις πεδίου θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 10.00 στο λιμάνι των Καταπόλων και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 13.00.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Η θάλασσα είναι η ζωή μας και οι προσπάθειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος συνεχίζονται και ενισχύονται τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε θεσμικό επίπεδο»

Θερμές ευχαριστίες και στην Attica Groupγια την υποστήριξη σε επίπεδο μεταφοράς των μελών του περιβαλλοντικού οργανισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *