Στην Αμοργό, την Ίο, τη Φολέγανδρο, τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά περιόδευσε από την Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη η Υποψήφια Βουλευτης Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Δέσποινα Πρίνια.

Η Υποψήφια Βουλευτής, που φαίνεται να εστιάζει την προεκλογική της καμπάνια στην ειδικότητά της στην τουριστική & νησιωτική πολιτική,

  • επισκέφθηκε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμοργό, στην «αθέατη Αμοργό», όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, προκειμένου να ασχοληθεί με τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών παραγωγών, μιλώντας για τα τοπικά προιόντα πρέσβεις των Κυκλάδων, που μπορούν να βάλουν μέσω του γαστρονομικού τουρισμού περισσότερους προορισμούς στο χάρτη επισκεψιμότητας
  • συναντήθηκε με τον καπετάνιο της άγονης Κυκλαδικής γραμμής κ. Γιάννη Σκοπελίτη που αποτελεί, όπως αναφέρει τον άνθρωπο ιστορία της ακτοπλοίας των Κυκλάδων, καθώς και το Δήμαρχο Αμοργού και εκπρόσωπο της ΠΕΔΕ για την ακτοπλοία κ. Λευτέρη Καραίσκο, αναφέροντας ότι η επικοινωνία και ο εξορθολογισμός της διασύνδεσης των νησιών μας αποτελεί ζήτημα ζωής και το μεγάλο στοίχημα της νησιωτικότητας.

Στη συνέχεια, η κ. Πρίνια επισκέφθηκε την Ίο, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, συζητώντας τις μεγάλες προκλήσεις της φέρουσας ικανότητας ενός μικρού προορισμού που ανεβαίνει ραγδαία στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Η υποψήφια βουλευτής, που διετέλεσε τομεάρχης βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Γραμματείας  Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, μετέβη στη συνέχεια στη Σαντορίνη, όπου παρακολούθησε το Συνέδριο Luxury Tourism, που συγκέντρωσε φορείς του τουρισμού από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις διαχείρισης προορισμών και προτιμήσεων των επισκεπτών.

Την Πρωτομαγιά, η κ. Πρίνια πέρασε τη μέρα στη Φολέγανδρο, που γιόρταζε την τοπική Παναγιά Μαγιώτισσα και συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου και τοπικούς φορείς, όπου συζήτησε ανάμεσα σε άλλα και τις προοπτικές βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, που το 2019 εντάχθηκε στους 30 διεθνείς «πράσινους» προορισμούς.

Η κ. Πρίνια, που ολοκλήρωσε αυτό το μέρος της περιοδείας της με μονοήμερη επίσκεψη στη Θηρασιά, θα συνεχίσει την περιοδεία της στις Κυκλάδες με επίσκεψη στη Μήλο & την Κίμωλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *