Ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 13/11, η 31η Athens International Sailing Week, ένας σημαντικός και υψηλού επιπέδου διεθνής αγώνας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.
Ο Ναυτικος Ομιλος Συρου – Syros Nautical Club συμμετείχε με τρεις αθλητές και μία αθλήτρια. Ο Ηλίας Γαβιώτης, ο Σταμάτης Γρυπάρης και η Δανάη Πρίντεζη συμμετείχαν στην κατηγορία των ILCA4 (πρώην Laser 4.7) και ο μικρός μας Πέτρος Μπισκετζής στην κατηγορία των Optimist.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, στον Φαληρικό όρμο, όπου διεξάγονταν οι ιστιοδρομίες της κατηγορίας ILCA4, με συνεχείς αλλαγές στη διεύθυνση και στην ένταση του ανέμου, έκαναν τον αγώνα πολύ απαιτητικό για τους συμμετέχοντες.
Σταμάτη Γρυπάρη, ο οποίος κέρδισε την 3η θέση στα αγόρια της κατηγορίας ILCA4 (79 συμμετέχοντες αθλητές), ισοβαθμώντας με τον 2ο αθλητή. Η νίκη αυτή έρχεται να δικαιώσει την προσπάθεια του Σταμάτη, «σπάζοντας» ταυτόχρονα την ατυχία που είχε στους δύο τελευταίους επίσημους αγώνες που συμμετείχε, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας ILCA4 τον Σεπτέμβριο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Bug τον Οκτώβριο, στους οποίους έχασε τη θέση στο βάθρο κυριολεκτικά στην τελευταία ιστιοδρομία του κάθε πρωταθλήματος.
Πολύ καλή και η παρουσία του Ηλία Γαβιώτη ο οποίος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 17η θέση των αγοριών, αλλά και της Δανάης Πρίντεζη που κατετάγη 14η στα κορίτσια της αντίστοιχης κατηγορίας.
Η κατηγορία των Optimist είχε ως έδρα το Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης και θαλάσσιο στίβο τον όρμο της Βάρκιζας.
Εκεί, ο Πέτρος Μπισκετζής, στην πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή αγώνα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ έμπειρους & υψηλού επιπέδου αθλητές, με στόχο την αποκόμιση εμπειριών. Ο στόχος σίγουρα επετεύχθη, αφού ο Πέτρος, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και από κούρσα σε κούρσα, έδειχνε «βελτιωμένος», φέρνοντας ολοένα καλύτερα πλασαρίσματα.
Η τελική κατάταξη στην 81η θέση (μεταξύ 127 αγοριών) μικρή σημασία έχει ,αφού οι εικόνες και ο υψηλός ανταγωνισμός στις ιστιοδρομίες είναι σημαντικά και σίγουρα θα τον βοηθήσουν στο «χτίσιμο» της ιστιοπλοϊκής του καριέρας που τώρα ξεκινά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου συγχαίρει όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους κι ευχαριστεί τους γονείς για την υποστήριξή τους, τόσο σ’ αυτά όσο και στον ίδιο τον Όμιλο.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους φίλους προπονητές κ. Τζώρτζη Κεφαλλωνίτη, κ. Ανδρέα Σιφάκη (Antreas Sifakis) και κ. Νίκο Σαμαρζή, οι οποίοι ανέλαβαν την υποστήριξη και το κοουτσάρισμα των αθλητών μας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, αφού άλλες έκτακτες υποχρεώσεις των προπονητών του Ομίλου μας τους κράτησαν στη Σύρο.
Επίσης θερμά ευχαριστώ και στις διοικήσεις των Ομίλων των παραπάνω προπονητών Kalamaki Nautical Club – Ναυτικός Όμιλος ΚαλαμακίουΙστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων – Chania Sailing Club και Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας Amfithea Nautical club αντίστοιχα, για τη θετική ανταπόκριση και τη σύμφωνη γνώμη τους για την παραπάνω συνεργασία.
Τέλος, ευχαριστούμε πολύ το μόνιμο υποστηρικτή του Ναυτικού Ομίλου Σύρου στις μετακινήσεις των ομάδων, τη ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries καθώς και τη ναυτιλιακή εταιρεία Seajets και το κεντρικό πρακτορείο της στη Σύρο, Gaviotis Travel, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των αθλητών και των σκαφών στον εν λόγω αγώνα.