Τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Νάξο, συνόδευσε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στο πλαίσιο των γενικότερων επισκέψεων που πραγματοποιεί στη νησιωτική περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9 Μάϊου, ο βουλευτής συνόδευσε τον Γενικό Γραμματέα σε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, κ. Γιάννη Μαργαρίτη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου Νάξου, των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού. Στη συνέχεια, συνοδεία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Δημητρίου Λιανού, επισκέφτηκαν την ενδοχώρα της ορεινής Νάξου, την Απείρανθο και το Φιλώτι, συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους του Δήμου και την Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, κ. Ευδοκία Κατσάνη. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα χωριά, συζητήθηκε το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης νερού και των σχετικών μελετών που έχουν υποβληθεί από τη δημοτική αρχή, με την πολύτιμη συμβολή του Αντιδημάρχου Ύδρευσης, κ. Μανώλη Πολυκρέτη.

Περιοδεία στη Νάξο πραγματοποίησε ο κ. Φόρτωμας, συνοδεύοντας τον Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής. Στη φωτογραφία με τους αντιδημάρχους Δ. Μανιό και Μ. Πολυκρέτη

Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της στήριξης των κτηνοτρόφων και αγροτών της περιοχής. Ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τελευταία τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον Θαλάσσιο Τουρισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με την αυτήν, θεσπίστηκε έκτακτη ενίσχυση για την οικονομική ενδυνάμωση της κτηνοτροφικής παραγωγής στο νησιωτικό χώρο, σύμφωνα με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων, ένα θέμα που είχε αναδείξει ο κ. Φόρτωμας σε συναντήσεις του με τις ηγεσίες των εν λόγω Υπουργείων.

Εν συνεχεία, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στο χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, παρόντος του Προέδρου κ. Γιάννη Ρούσσου, αλλά και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων. Στο τέλος της ημέρας, ο βουλευτής παρευρέθηκε στην Εκδήλωση Ολοκλήρωσης Έργου της Πράξης «Π.Α.Ι.Ω.Ν.ΑΣ».

Ο Φ. Φόρτωμας με τον Μ. Κουτσουλάκη και την αντιπεριφερειάρχη, Ε. Κατσάνη

Την Τρίτη 10 Μάϊου, ο κ. Φόρτωμας, παρουσία και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχου Λ.Σ. κ. Γεωργίου Αλεξανδράκη και της Αντιπεριφερειάρχου Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, κ. Ευδοκίας Κατσάνη, συνόδευσε τον Γενικό Γραμματέα σε επίσημη επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Νάξου, καθώς και στο ειδικά διαμορφωμένο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό, ΛΣ 1064. Τέλος, ο βουλευτής συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με φορείς και τη Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκε η εξειδίκευση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Από τη συνάντηση με τον κ. Κουτουλάκη στο γραφείο επάρχου Νάξου

Στο τέλος των συναντήσεων, ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι από τα τέλη Μαΐου, τα νησιά της Ηρακλειάς και της Δονούσας θα συμπεριληφθούν στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα, ένα δίκαιο αίτημα, που είχε αναδείξει ο βουλευτής σε παλαιότερη συνάντησή του με τον κ. Κουτουλάκη. Ο κ. Φόρτωμας συνεχάρη τον Γενικό Γραμματέα για αυτή την απόφαση, η οποία αποκαθιστά την αδικία που αντιμετώπιζαν αυτές οι περιοχές.

Ο Φ. Φόρτωμας με τον έπαρχο Νάξου Γ. Μαργαρίτη

Ο κ. Φόρτωμας στο πέρας των συνεργασιών δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη για όλη τη στήριξη και συνεισφορά του στα σημαντικά θέματα του νησιωτικού χώρου. Μετά τις επαφές με τους τοπικούς φορείς του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων, ο κ. Κουτουλάκης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί δήμοι, τα  οποία είμαι βέβαιος ότι θα μελετήσει με τους συνεργάτες του και θα επανέλθει, όπως κάνει κάθε φορά. Θα ήθελα δε να τον ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της αδικίας για το Μ.Ι. καυσίμων στην Ηρακλειά και τη Δονούσα. Από πλευράς μου, δεσμεύομαι να είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε, εκμεταλλευόμενοι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως το ΕΣΠΑ 2021-2027, να στηρίξουμε τα νησιά μας και να ενισχύσουμε τον αναπτυξιακό τους ρόλο, όπως έχουμε δεσμευτεί και όπως πράττουμε από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας».