Δυο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας  στην χώρα μας τα  24.000 θύματα και  τα καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού, πιστοποιούν  ότι η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη. Την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας» εμείς χάνουμε 80 ασθενείς  τη μέρα.

Ξέρουμε ότι θα είχαμε καταφέρει να σώσουμε πολλούς περισσότερους αν είχαν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας.

Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σύρου

  • Συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας που έχει προκηρυχτεί από την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 16-2-22  12:00-15:00 για τους Σ.Ο.Χ. (ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ) με αίτημα την άμεση μονιμοποίηση τους και την μη επιστροφή των  εργολάβων στα Νοσοκομεία.
  • Συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 18-2-22 και ώρα 8:00 – 11:00 με αίτημα την Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της Διυπουργικής Επιτροπής, σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο.  Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι.
  •  Συμμετέχουμε στην 24ωρη υγειονομική απεργία που προκήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 23-2-2022 με αιτήματα την Ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων, αύξηση χρηματοδότησης του ΕΣΥ.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Σύρου να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στην

Πύλη του Νοσοκομείου την Τετάρτη 23-2-2022 και ώρα 13:00

για τους παρακάτω λόγους:

1.Για να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο μας!

2.Για ένα Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας!

3.Για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να λειτουργούν οι κλινικές, τα εργαστήρια ,η τεχνική και διοικητική υπηρεσία ,με αξιοπρέπεια για ασθενείς και προσωπικό!

4.Για να φωνάξετε μαζί μας για ΔΩΡΕΑΝ tests για όλον τον πληθυσμό!

5.Για την επιστροφή των συναδέλφων μας στην εργασία τους

6.Για μονιμοποίηση των επικουρικών συναδέλφων που είναι σε ομηρία τόσα χρόνια και αν δεν τους είχαμε δε θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε!

7.Για δημιουργία ΝΕΟΥ νοσοκομείου το οποίο θα καλύπτει όλες μας τις ανάγκες και επιτέλους θα εξυπηρετήσει και τους ογκολογικούς ασθενείς που ταλαιπωρούνται με ταξίδια στην Αθήνα.

8.Για προσλήψεις ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν και τις χρειαζόμαστε (Γαστρεντερολόγο, Ενδοκρινολόγο..) Ο κόσμος δεν έχει χρήματα πια να δίνει σε ιδιώτες!

9.Για να μη μπει ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ στο νοσοκομείο μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *