Εδώ και 1,5 μήνα περίπου η πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, στην οποία βρίσκεται το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, έχει «χάσει» το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από την πτητική βάση.

Καμία επίσημη πληροφόρηση μέχρι σήμερα δεν έχουμε για την αδικαιολόγητη απουσία του ελικοπτέρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται (καθυστέρηση μεταφοράς των ασθενών, από τα νησιά προς τη Σύρο και από την Σύρο προς την Αθήνα).

Επιπροσθέτως ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο προκύπτει από την απουσία του ελικοπτέρου από την πτητική βάση της Σύρου είναι ότι το προσωπικό που επανδρώνει το ελικόπτερο (γιατροί του νοσοκομείου μας και διασώστες) όταν μεταφέρουν ασθενή στην Αθήνα, παραμένουν εκεί και επιστρέφουν την επόμενη ημέρα με το πλοίο της γραμμής.

Παρακαλούμε πολύ, όλους τους αποδέκτες της συγκεκριμένης καταγγελίας να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το ελικόπτερο να γυρίσει άμεσα στην βάση του, διαφορετικά γυρίζουμε χρόνια πίσω με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πολύωρες αναμονές για την μεταφορά ασθενών είτε προς την Σύρο, είτε προς τα νοσοκομεία του κέντρου).

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η πρόεδρος Κατερίνα Καλογαράκη
Η Γενική Γραμματέας Άννα Καμπάνη

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *