Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η έξοδος των αδειούχων είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το πρωί τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά έφευγαν για τα νησιά γεμάτα.

Το λεκανοπέδιο αδειάζει, με τους εκδρομείς να προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί είτε για μερικές ήμερες είτε για περισσότερο. Την τιμητική τους έχουν και φέτος οι Κυκλάδες.

 Εισιτήρια κλεισμένα μήνες πριν

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προνόησαν έκλεισαν τα ακτοπλοϊκά και τη διαμονή αρκετούς μήνες πριν καθώς όσο περνούσε ο καιρός οι τιμές ανέβαιναν απότομα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζονται για πολλούς και η έξοδος των Αθηναίων θα συνεχιστεί για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο.

στο μεταξύ, ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις τουριστών με πλοία τον Ιούνιο στην Πάρο με το νησί να βουλιάζει από Έλληνες και ξένους επισκέπτες!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου, τον Ιούνιο ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν με πλοίο την Πάρο άγγιξε τις 100.000, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τις αφίξεις του αντίστοιχου μήνα του 2019 σχεδόν κατά 7%!

Κάθε προσδοκία

«Οι φίλοι της Πάρου δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ, εμείς έχουμε κάνει μια στοχευμένη στρατηγική ώστε να έχουμε κόσμο. Έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Φέτος είναι το ρεκόρ των ρεκόρ!» τόνισε μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

Σε μια τετραμελή οικογένεια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση μετ επιστροφής, μαζί με αυτοκίνητο, θα κοστίσει 632 ευρώ.

Ανάκαμψη

Εκτενές ρεπορτάζ για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα, όπου φέτος συρρέουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, δημοσίευσε το παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Μετά από δύο χρόνια σκληρής πανδημίας, χαιρόμαστε που έχουμε τους επισκέπτες μας και μια κανονική σεζόν. Η πληρότητα είναι ήδη υψηλή στα ξενοδοχεία μας και είμαστε αισιόδοξοι και για το υπόλοιπο καλοκαίρι» σημείωσε ο ξενοδόχος Μπάμπης Βούλγαρης.

Υψηλή ζήτηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τουρισμός εκτιμάται ότι φέτος θα αποφέρει στην οικονομία της Ελλάδας το 80% των εσόδων του 2019 που αποτέλεσε χρονιά- ρεκόρ στη χώρα όσον αφορά στις ταξιδιωτικές εισπράξεις. 

«H ζήτηση για ταξίδια ήταν υψηλή και οι κρατήσεις για φέτος είχαν ξεκινήσει ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα. Συνολικά, πιστεύω ότι το 2022 θα είναι ακόμα καλύτερο από το 2019» υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής ξενοδοχείου Μιχάλης Μηναδάκης.

Προσδοκίες

Τα αισιόδοξα στοιχεία που προκύπτουν από την καλή εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου ενισχύουν τις προσδοκίες ότι η σεζόν θα αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα στις πληθωριστικές πιέσεις και θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Εκρηκτική είναι η αύξηση των επισκεπτών σε δημοφιλείς προορισμούς. Κοσμοσυρροή στο λιμάνι από Έλληνες και ξένους τουρίστες για τα νησιά.

2019: Έσοδα 18,18 δις ευρώ 

Στο σύνολο ήρθαν 34 εκατομμύρια τουρίστες μαζί με τους επισκέπτες κρουαζιέρας

2022: Έσοδα πάνω από 20 δις ευρώ

Αύξηση στους δημοφιλείς προορισμούς, Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο και Χαλκιδική.

 

 

 

Πηγή: in.gr