Σε ανοιχτή συζήτηση και κινητοποίηση, για τις σοβαρές ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ (Γ.Ν.Θ.)
Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες,
Το Γ.Ν.Θ. (Γενικό Νοσοκομείο Θήρας), για το οποίο σύσσωμη η Θηραϊκή κοινωνία έδωσε αγώνα μέχρι επιτέλους να εγκαινιαστεί, έχει ουσιαστικά κλείσει για τους ασθενείς και όλοι αναμένουμε το οριστικό τέλος του!
Οι γιατροί φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο και καινούριοι γιατροί δεν πατάνε το πόδι τους στο νησί. Το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο σε βασικές ειδικότητες όπως παθολόγος, παιδίατρος, καρδιολόγος, αναισθησιολόγος, πνευμονολόγος κλπ. Το πρόβλημα της έλλειψης υλικού ακόμη και για απλά χειρουργεία είναι πρωτοφανές, τα προβλήματα της στέγασης (που αντιμετωπίζουν και οι καθηγητές και πολλοί ακόμη) επίσης. Οι ετήσιες συμβάσεις που προτείνει η διαχειρίστρια εταιρεία του νοσοκομείου μας (ΑΕΜΥ) είναι αποτρεπτικές (ποιος γιατρός θα μετακομίσει με την οικογένειά του για ένα χρόνο;).
Και άλλα πολλά…
Αλλά ουδείς ασχολείται με αυτά μέχρι να οδηγηθούμε σε απόγνωση και να αναφωνήσουμε όλοι μαζί «Ε, ας γίνουν όλα ιδιωτικά να βρούμε την Υγειά μας». Την Υγεία μας, όμως, δεν θα την βρούμε όσο παίζονται τέτοια παιχνίδια σε βάρος της και σε βάρος της ίδιας μας της ζωής!
Η ευθύνη βαραίνει όλους εκείνους τους οπαδούς των ιδιωτικοποιήσεων στην κυβέρνηση και στην δημοτική αρχή που απαξιώνουν συστηματικά ή δεν έχουν την πυγμή να λύσουν τα προβλήματα του νοσοκομείου μας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την Δημοτική Αρχή να λύσουν όλα τα επιμέρους προβλήματα ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, λειτουργικό, εξοπλισμένο, επανδρωμένο και ενταγμένο στο ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) νοσοκομείο και πουθενά άλλού. Ένα δημόσιο νοσοκομείο αντάξιο του νησιού που θέλει να λέγεται κορυφαίος τουριστικός προορισμός του πλανήτη. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποίηση, κλπ. θα μας βρει κάθετα αντίθετους.
Καλούμε όλη τη Θηραϊκή κοινωνία και τους συνδημότες μας, ακόμη κι αν χρειαστεί να αφήσουμε για λίγο τις δουλειές μας, σε μαζικό συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο Θήρας την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. Πρόκειται για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας!
Καλούμε επίσης τους τοπικούς φορείς, τα σωματεία επαγγελματιών και ξενοδόχων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων και όλες τις ομάδες πολιτών που ανησυχούν για τον κατήφορο του νησιού μας σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στον τομέα της Υγείας, να παρευρεθούν σε ανοικτή συνάντηση – συζήτηση για τα προβλήματα του Γ.Ν.Θ. την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:30 στην πλατεία Καμαρίου (έναντι Μυρτιδιώτισσας).
Η Συντονιστική Επιτροπή για το Γ.Ν.Θ.
Αντώνης Καραμολέγκος, Σαμψών Κατσίπης, Χριστόφορος Ασιμής,
Κωσταντίνα Μπαλόγλου, Φλώρα Δαμίγου, Γιώργος Παπαϊωάννου,
Παναγιώτης Φρεντζάς, Δημήτρης Καμπανός, Δημήτρης Τούλης,
Λουκάς Λιγνός, Μαρία Πολύζου, Μαρία Μεταξά,
Καρολίνα Ρικάκη, Γιούλα Μπίρμπα, Μαργαρίτα Δακορώνια,
Κύρος Παγκαλίδης, Ανδρέας Ντούλιας, Νίκος Ψαρρός …
(η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας είναι ανοικτή σε όλους!)
Email: sintonistiki.thiras@gmail.com
Τηλ.: 6980381117, 6973950265 (παρακαλώ στείλτε με SMS ή Viber το ονομ/νό σας για άμεση επικοινωνία με την Συντονιστική Επιτροπή για το Γ.Ν. Θήρας)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *