Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Όλγα Πολίτη, παραβρέθηκε στους εντυπωσιακούς εορτασμούς του πολιούχου του Κουφονησίου Αγ. Γεωργίου.

Μετά τη λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν με κατάνυξη ντόπιοι και επισκέπτες, έγινε η περιφορά της εικόνας. Η λιτανεία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιου. Το νησί, για ακόμα μια χρονιά, φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε τους επισκέπτες από τη Νάξο και τα γύρω νησιά.

Ο «Πανηγυράς», ένας νησιώτης ταγμένος στον Άγιο Γεώργιο, έκανε το γύρο του νησιού κρατώντας την Ιερή εικόνα στα χέρια του, ενώ ακολουθούσε ο στολισμένος με άνθη επιτάφιος με τα λείψανα του Αγίου, που ήταν δεμένος με λευκές κορδέλες που κρατούσαν οι κοπέλες του νησιού ντυμένες με παραδοσιακές στολές.

Στη γιορτή συμμετείχαν και όλα τα καΐκια του νησιού, πλέοντας κοντά στην ακτή με αναμμένες φωτοβολίδες. Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και παραδοσιακό σκηνικό προς τιμήν του Αγίου του νησιού.

Παρόντες μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις ήταν ο Πρόεδρος Κουφονησίου Αντώνης Κωβαίος, ο Έπαρχος Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *