Σε δύο μέτωπα ξέσπασε φωτιά το πρωί του Σαββάτου στην Άνδρο με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη.  Η φωτιά εκδηλώθηκε στις περιοχές Βιτάλι και κοντά στην ιερά μονή Ζωοδόχου Πηγής πιθανότατα από κεραυνό και γρήγορα εξαπλώθηκε

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν ακόμα και τα 7 μποφόρ και η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις και έχει πάρει αρκετά μεγάλη έκταση.

Μήνυμα του 112 εστάλη στις 14:32 στους κατοίκους της Άνδρου. Το μήνυμα από το 112 αφορά όσους βρίσκονται στην περιοχή Γίδες, τους οποίους καλεί να απομακρυνθούν προς το λιμάνι του Γαυρίου ενώ στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που μετέβη στην Ανδρο με ελικόπτερο.

Στο λιμάνι της Ραφήνα βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα γαλλικά μαζί με εθελοντές πυροσβέστες από τον δήμο Βύρωνα που περιμένουν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν στην Άνδρο.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *