Τα όμορφα νησιωτικά  διαμάντια του Αιγαίου μας υποδέχονται την πλειοψηφία των επισκεπτών , τους 6 πιο ηλιόλουστους μήνες της χρονιάς , με μια φοβερή εντατικοποίηση της βιομηχανίας του τουρισμού που σε πολλά νησιά εξοντώνει τόσο τους εργαζόμενους που δουλεύουν 10-12ωρα χωρίς ρεπό όσο  και είναι αδύνατη η ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους ίδιους τους τουρίστες. Επίσης η τόσο συγκεντρωμένη και μαζική ταυτόχρονη εισροή τόσων εκατομμυρίων επισκεπτών σε περιοχές που στερούνται  το βασικό οδικό δίκτυο, ενός επαρκούς συστήματος υγείας , παρουσιάζεται έλλειψη  ακόμα και στο πόσιμο νερό, την ικανή κάλυψη στο δίκτυo τηλεφωνίας, διαδικτύου ακόμα και συχνά προβλήματα στην αδιάκοπη παροχή ρεύματος με τεράστια κυκλοφοριακή κίνηση και συγκέντρωση απορριμμάτων που δεν μπορούν να διαχειριστούν, προβλήματα που  καθιστούν την καθημερινότητα τόσο των ίδιων επισκεπτών όσο και των μόνιμων κατοίκων σχεδόν μη βιώσιμη .
Πρέπει σήμερα η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να σχεδιάσει το νέο, βιώσιμο τουριστικό πρόγραμμα της επόμενης δεκαετίας με ίση κατανομή και προώθηση όλων  των μορφών τουρισμού εναλλακτικού αλλά και παραδοσιακού μας προϊόντος σεβόμενη το περιβάλλον με την χρήση νέων πράσινων έξυπνων πολιτικών.
Νέα  Βιώσιμη Τουριστική Χάρτα 2030 για το Νότιο Αιγαίο 
 • Ανάπτυξη του Τουρισμού  Ευζωίας για Συνταξιούχους Ευρωπαίους  του Βορρά που θέλουν να περάσουν τους χειμερινούς μήνες σε πιο εύκρατο περιβάλλον  σε ένα πιο ήπιο ζεστό μεσογειακό  κλίμα . Αυτό όμως προϋποθέτει και κατάλληλες ιατρικές υποδομές για να μπορούν αυτοί οι ποιοτικοί επισκέπτες να αισθάνονται ασφάλεια .
   
 • Περιβαλλοντικό τουρισμό με προώθηση των μοναδικών μονοπατιών των νησιών μας με σύγχρονη ψηφιακή καταγραφή και δημιουργία κατάλληλων σταθμών και σηματοδοτήσεων καθώς και των γεωλογικών θησαυρών μας 
 • Αθλητικός -ναυταθλητικός τουρισμός που θα φιλοξενεί παγκόσμιου επιπέδου ομάδες και θα διαφημίζουν τα νησιά μας αδαπάνως , διενέργεια διεθνών αγώνων όπως οι Μεσογειακοί αγώνες 
 • Πολιτιστικός τουρισμός με θεσμοθέτηση παγκόσμιου φήμης φεστιβάλ  κάθε μορφής και ενίσχυση-υποστήριξη  των κινηματογραφικών παραγωγών  στα νησιά μας και ταυτόχρονη προβολή της τεράστιας  αρχαιολογικής κληρονομιάς μας μέσω των παραγόμενων ταινιών.
 • Σχολικός φοιτητικός  – τουρισμός που θα μάθει ταυτόχρονα και την ιστορία και παράδοση και θα συνδεθεί ψυχικά με τα νησιά μας .
 • Θρησκευτικός -λαογραφικός τουρισμός με καταγραφή και ανάδειξη του τεράστιου εκκλησιαστικού και πατροπαράδοτου παρελθόντος αλλά και παρόντος   μας 
 • Συνεδριακός Τουρισμός
 • ίδρυση πανεπιστημιακών  τμημάτων τουρισμού στο Ν. Αιγαίο 
 • Κίνητρα για την μετατροπή -κατασκευή πράσινων τουριστικών μονάδων και ανάπτυξη του οικοτουρισμού συνδεδεμένου με την αγροδιατροφική και αλιευτική  μας παράδοση
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρέπει να διεκδικήσει την κατασκευή σύγχρονων υποδομών ΜΕ λιμάνια και αεροδρόμια με πλήρη επιδιόρθωση του οδικού δικτύου καθώς και  χάραξη νέων συνδυασμένων μεταφορών ικανών για να <<σηκώσει>> ακόμα πιο ψηλά και ποιοτικά την βαριά βιομηχανία του Τουρισμού της χώρας μας προστατεύοντας την παράδοση και το περιβάλλον.
 
Εμείς στην Νέα Εποχή έχουμε και τη θέληση αλλά και τη Γνώση να χρησιμοποιήσουμε τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους όχι για να κάνουμε δουλειές με κάποιους ημέτερους αλλά για να δουλέψουμε για τα νησιά και τους ανθρώπους μας .
Νέα Εποχή Πρόταση Δημιουργίας για το Αύριο
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *