Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων:

Απόσυρση των θεμάτων που αφορούν τη Μαρίνα των Λαζαρέτων από τη συνεδρίαση της 28 ης /8/2023 του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.
Μερικές ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, με τη θητεία του υφιστάμενου Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να εκπνέει και το ρόλο του να περιορίζεται μόνο στις λειτουργικές δαπάνες μέχρι την αντικατάστασή του, κάποιοι μεθοδεύουν να λάβουν αποφάσεις που θα καταδικάσουν την οικονομία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Σύρου για μια 20ετία και πλέον!
Τυχαίο; ΟΧΙ – Μοιραίο; Αν επιτευχθεί ΝΑΙ
Καμία ικμάδα Λογικής, κανένα ίχνος Νομιμοποίησης για εξελίξεις που θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη της συνταγματικής θητείας τους, ουδεμία σχέση με το Όραμα της αρμονικής συνύπαρξης της Βιομηχανικής και της Τουριστικής Ανάπτυξης του Νησιού μας.
Στον αντίποδα αμείλικτα ερωτήματα για αλλότριες σκοπιμότητες, «ασεβείς πόθους», ευτελή κίνητρα…
Έτσι και μόνο έτσι, μπορεί να ερμηνευθεί η σπασμωδική κίνηση της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κας Καντιούς Μαραγκού, που λίγο πριν αδρανήσουν οι δικαιοδοσίες της, αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για τη Μαρίνα της Σύρου στα Λαζαρέτα.
Στο «παρά ένα», ετσιθελικά και χωρίς καμία ειδική διαβούλευση, επιχειρεί να ανασύρει τους σκελετούς από τη ντουλάπα…
Στις «καθυστερήσεις», λοιπόν, επιβουλεύεται να υλοποιήσει ένα «σκοτεινό πλάνο» που υπονομεύει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του Νεωρίου με κίνδυνο συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων του και αποεπένδυσης.
Ένα ειδεχθές σχέδιο απώλειας εκατοντάδων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, δημιουργίας εκατόμβης ανέργων και φτωχοποίησης της συριανής κοινωνίας.

Αλήθεια, το «σκοτεινό της πλάνο», ταυτίζεται με κρυφό Πρόγραμμα του συζύγου της και υποψηφίου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Άρη Ρώτα;

Αλήθεια, χρησιμοποιεί τη θέση της και χειραγωγεί αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου προκειμένου να «συσπειρώσει» τις δυνάμεις της αδράνειας;

Αλήθεια, δεν αντιλαμβάνεται ότι με τις κινήσεις της κάποιοι εκτός Σύρου τρίβουν τα χέρια τους;

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επαναλειτουργία, την ανάπτυξη του Νεωρίου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είμαστε, ως σάρκα από τη σάρκα μας, στο πλευρό εργαζομένων του Ναυπηγείου για δουλειά, αξιοπρεπή ζωή, συλλογική προκοπή.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην εποχή της απελπισίας, στις μαύρες σελίδες.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει σε περιόδους εξαθλίωσης.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περάσει από την «πίσω πόρτα» σχέδια που θα αποβούν μοιραία για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές μας, το Νησί μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να αποσύρουν ΤΩΡΑ το επίμαχο θέμα της Μαρίνας των Λαζαρέτων από την ημερήσια διάταξη του Δ.Σ.
στις 28/8/2023.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρουν μαζικά και αποφασιστικά απέναντί τους…

Οι εργαζόμενοι της Σύρου έχουν αποδείξει ότι και ξέρουν και μπορούν να κερδίζουν τις μάχες.

Οι Δημοτικές Εκλογές της 8 ης Οκτωβρίου αποκτούν πλέον χαρακτήρα δημοψηφίσματος:

Ή με το Νεώριο, τους εργαζόμενους και την Ανάπτυξη ή με τη «Μαρίνα των Βράχων» και αυτούς που θέλουν να ρίξουν τη Σύρο μας στα βράχια…

Η απάντηση της Συριανού λαού θα αποστομώσει για μια ακόμη φορά τους επίδοξους ενταφιαστές του μοναδικού βιομηχανικού πυλώνα των Κυκλάδων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του Ε.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ               ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΛΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *