Το αίτημα του Περιφερειάρχη για μιά ακόμα επιδότηση των εφοπλιστών προκειμένου να «αποφευχθούν» -όπως ισχυρίζεται- οι  αυξήσεις στα εισιτήρια, αποτελεί πρόκληση για τους νησιώτες που μαστίζονται από την ακρίβεια.

Η αγωνία της Περιφερειακής Αρχής είναι να παραμείνουν αλώβητα τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών, δικαιολογώντας τις αυξήσεις που επιβάλλουν στις μεταφορές, αλλά το κόστος πρέπει  να το πληρώσουν οι νησιώτες και όλος ο λαός από τη φοροληστεία του.

Έχει χαθεί πια το μέτρημα των επιδοτήσεων και των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν οι ακτοπλόοι με όλες τις κυβερνήσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων όσο και όποτε θέλουν, εκτελούν ή όχι δρομολόγια όπως τους συμφέρει, ξεζουμίζουν τους ναυτεργάτες.

Φαίνεται ότι οι «αντοχές της οικονομίας» υπάρχουν για να δίνονται προνόμια και «ζεστό» χρήμα σε εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά δεν υπάρχουν για γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά, δεν υπάρχουν για τη στήριξη των ανέργων, των αγροτών και των μικροεπιχειρηματιών.

Οι νησιώτες να μην αποδεχτούν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις και τις κακές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Οι ανάγκες τους δεν ταυτίζονται με αυτές των εφοπλιστών που υπηρετεί κατά προτεραιότητα η Περιφερειακή Αρχή.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

•         Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%.

•         Εξασφάλιση συχνών και ασφαλών συγκοινωνιών των νησιών με την  ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους.

•         Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές και στρατευμένους, ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες.

•         Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, πολύτεκνους κλπ

•         Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χατζηγιάννη Μαρία

Σιγάλας Βαγγέλης

Ροκονίδα Ηλέκτρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *