Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος, θαλάσσιων περιβαλλοντικών – ενημερωτικών παρουσιάσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Δημοτικό Σχολείο του Εμπορείου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκληση της Σχολικής Επιτροπής, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.

  Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το θαλάσσιο περιβάλλον στους βυθούς της Σαντορίνης, τους ηφαιστείους σχηματισμούς της Καλντέρας και την τοπική βιοποικιλότητα, με προβολή video από τις τοπικές παρατηρήσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action. Στους μαθητές αναπτύχθηκε και το μεγάλο ζήτημα της θαλάσσιας περιβαλλοντικής ρύπανσης και η σημαντικότητα της πρόληψης και της ανακύκλωσης.

     Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων έγινε συζήτηση με τους μαθητές, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις με ευχάριστη και διαδραστικής μέθοδο.

      Τα παιδία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους θαλάσσιους οργανισμούς, μιλώντας για τις δικές τους εμπειρίες και τη σχέση τους με το θαλάσσιο ευεργετικό περιβάλλον και ανέπτυξαν τις απόψεις τους με προτάσεις στο ζήτημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης υπό το πρίσμα της δικής τους αντίληψης.

     Ο κύκλος των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε ανά τμήμα, στα σχολικά τμήματα της δευτέρας, της τετάρτης, της πέμπτης και έκτης Δημοτικού, και διήρκησε από 12/5 εως 20/5.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *