Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στην χώρα της Ίου, το νέο Περιφερειακό Ιατρείο, που στεγάζεται σε πλήρως ανακαινισμένο κτίριο στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Η τελετή αγιασμού και εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ιητών, κ. Γκίκα Γκίκα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Ίου και κατοίκων του νησιού μας. Στην εκδήλωση παρέστη ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστος Ροϊλός.

Με αφορμή το γεγονός, ο Δήμαρχος Ιητών, κ. Γκίκας Γκίκας, τόνισε:

«Το νέο Περιφερειακό Ιατρείο ενισχύει την κοινωνία του νησιού μας. Δίνει πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε όλους τους νησιώτες μας και ειδικά στα άτομα τρίτης ηλικίας και όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δικαίωμα αυτονόητο, που όμως, για χρόνια, έλειπε από τον τόπο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Ροϊλό για την εξαιρετική συνεργασία μας, το ενδιαφέρον του και την ενεργή και καθοριστική του συμβολή σε αυτό το εγχείρημα, που σήμερα ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Ως δημοτική αρχή προτεραιότητά μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας – και ιδίως σε εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο. Δεν σταματάμε εδώ, εντείνουμε και άλλο τις προσπάθειές μας. Αμέσως επόμενος στόχος είναι να επιτύχουμε και την κατ’ οίκον προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών, όπου αυτή απαιτείται.

Για εμάς, μία ποιοτική καθημερινότητα για όλους, με άμεση πρόσβαση στα αναγκαία, είναι ζήτημα πολιτισμού. Εργαζόμαστε για τη Νιό μας, ενισχύουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες της, βελτιώνουμε τη ζωή των κατοίκων της.»

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, κ. Ροϊλός, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιητών για τη διαρκή στήριξη που ο Δήμος παρέχει προς το Κέντρο Υγείας Ίου και διαβεβαίωσε πως η διαρκής βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο νησί αποτελεί προτεραιότητα της 2ης ΥΠΕ και προσωπικός στόχος του ιδίου.