Στο πλαίσιο της ανάδειξης του φυσικού και του πολιτισμικού περιβάλλοντος της Πάρου & για τις ανάγκες πυροπροστασίας, ο Δήμος Πάρου ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης στο δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του νησιού.
Συγκεκριμένα, έχουν ήδη συντηρηθεί τα μονοπάτια: ΔΠΕ1: Παροικιά- Έλητας- Μαράθι- Κώστος-Λεύκες–Πρόδρομος ΔΠΕ2: Λεύκες- Βουναλα- Λαγκάδα-Δρυός ΔΠΕ3: Λεύκες- Πηγάδος -Μαράθι (Αρχαία Λατομεία)- Μονή Λογγοβάρδας και ΔΠΕ3: Βουνιά Λευκών- Μονή Θαψανών,
Οι εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν με απλά μηχανικά μέσα-εργαλεία χειρός και περιλαμβάνουν τα εξής:
⦁ Διαμόρφωση και ελαφριά κλάδευση βλάστησης που φράζει τα μονοπάτια, ή τα στενεύει με τρόπο που καθιστά́ δύσκολη τη διέλευση των πεζοπόρων.
⦁ Καθαρισμός μεγάλων θάμνων και δέντρων που δημιουργούν βλάβες με το ριζικό τους σύστημα στις κατασκευές.
⦁ Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η σηματοδότηση των παραδοσιακών μονοπατιών, για την πληροφόρηση και τον προσανατολισμό των περιπατητών & είμαστε στην διαδικασία πιστοποίησης των μονοπατιών της Πάρου.
Θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι είναι η αναγκαία η συνδρομή όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Για αυτόν τον λόγο, σας καλούμε να πραγματοποιήσετε άμεσα την Αποκατάσταση από ξερολιθιά και χωρίς χρήση οικοδομικών υλικών των κατεστραμμένων τοίχων αντιστήριξης που άπτονται στην ιδιοκτησία σας & να μην πραγματοποιείτε καμία καύση φυτικών υπολειμμάτων τη θερινή περίοδο.
Τέλος, σας προτρέπουμε να απολαύσετε την όμορφη φύση της Πάρου, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα ασφαλείας.
https://www.paros.gr/el/ti-tha-kanw/en-somati/pezopories.html
https://www.facebook.com/perpatitesparou/?locale=el_GR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *