Τον 1ο σταθμό μαζί με την Κίναρο στον 29ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, αποτέλεσε η Αμοργός. Η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε την Αμοργό το διάστημα 5-6 Μαΐου μεταφέροντας κλιμάκιο ιατρών πολλών ειδικοτήτων.
Οι κάτοικοι της Αμοργού επιφύλαξαν, υπό βροχή, θερμή υποδοχή με παραδοσιακή μουσική και κεράσματα στο λιμάνι των Καταπόλων. Μεγάλη ήταν και η προσέλευση των κατοίκων, στα ιατρεία που έστησε η Ομάδα Αιγαίου στη Χώρα, όπου υπεβλήθησαν σε ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Παράλληλα προσφέρθηκαν δωρεές σε έπιπλα, γραφική ύλη και εξοπλισμό σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού. Ενώ ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), πραγματοποίησε εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε μαθητές σχολείων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Ομάδας Αιγαίου στην Αμοργό, τα μέλη της HOPEgenesis πραγματοποίησαν ενημερωτική παρουσίαση του προγράμματος της που αφορά γυναίκες και ζευγάρια. Την ίδια ώρα τα παιδιά του νησιού διασκέδασαν με την μουσική παιδική παράσταση « Μια αγκαλιά και ένα φιλί και ένα κουτό κουτί».

Η επίσκεψη της Ομάδας Αιγαίου στην Αμοργό ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσα από το φακό της ΕΡΤ. Στο νησί του απέραντου γαλάζιου βρέθηκε η δημοσιογράφος Ειρήνη Κυρίτση με τον εικονολήπτη Πέτρο Λιόλιο. Σε ζωντανές συνδέσεις με τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ μετέφεραν όλες τις δράσεις, παρουσίασαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Αμοργό και πρόβαλλαν το νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *