Σχεδόν ενάμιση μήνα θα περιμένουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών που υπάρχει, καθώς στις 21 Δεκεμβρίου ξεκινάει δρομολόγια το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ανεμος» της εταιρείας «Aegean Sea Lines». Μέχρι τότε Μήλος, Σέριφος, Σίφνος θα εξυπηρετούνται από ένα συμβατικό επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο της εταιρείας Zante Ferries, το «Διονύσιος Σολωμός».

Η «Aegean Sea Lines» με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών, με κοινωνική ευθύνη και σε βάρος των οικονομικών αποτελεσμάτων της, επέλεξε αναχωρήσεις από Πειραιά κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο, ώστε σε συνδυασμό με τα δρομολόγια του άλλου πλοίου της γραμμής να υπάρχει καθημερινή συγκοινωνία από και προς Πειραιά για τους νησιώτες μας».

Σημειώνεται ότι το «Ανεμος» εκτελούσε δρομολόγια τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες στις Δυτικές Κυκλάδες, ωστόσο αποδρομολογήθηκε για τη συντήρησή του. Το πλοίο είχε μπει στη γραμμή και πάλι έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των δημάρχων των τριών νησιών αλλά και των επαγγελματιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι επαγγελματίες των τριών νησιών με πρόσφατη επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη αλλά και την ακτοπλοϊκή εταιρεία «Zante Ferries» ζητούσαν τον προγραμματισμό ακόμη ενός δρομολογίου από και προς τον Πειραιά για τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων που υπέγραφαν την επιστολή, μετέφεραν το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, καθώς αυτή την εποχή εξυπηρετούνται μόνο από το «Διονύσιος Σολωμός».

Την επιστολή υπέγραφαν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών Σερίφου και σε αυτήν επισήμαιναν ότι το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει γι’ αυτούς, αφορά τη μη διαθεσιμότητα εισιτηρίων οχημάτων, με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος και χρονοβόρος ο προγραμματισμός εργασιών και κάλυψης αναγκών τόσο των επαγγελματιών όσο και των κατοίκων των νησιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *