Ανακοίνωση εξέδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου και η Πρόεδρός του, κ. Κανδιώ Μαραγκού, ανακοινώνοντας τη ματαίωση της σημερινής συνεδρίασης και την απόσυρση του καυτού θέματος της μαρίνας Σύρου,  που έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις εν όψη προεκλογικής περιόδου στο νησι.

Η κ. Κανδιώ Μαραγκού καταγγέλλει, μέσω της ανακοίνωσής της, ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη εξαιτίας απειλών και εκφοβισμού που μεταφέρθηκαν προς εκείνη.

Ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ, κ. Πάνος Ξενοκώστας, μετά την ανακοίνωση της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου περί απειλών και κινδύνου της σωματικής της ακεραιότητας, έδωσε εντολή στους δικηγόρους του ομίλου να προχωρήσουν σε αγωγές.

Εκτός από τον πρόεδρο της ΟΝΕΧ νομικά θα κινηθεί το Εργοστασιακό Σωματείο Νεωρίου, αλλά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου:

Κατόπιν της έκτασης που έλαβε, από την πλευρά της διοίκησης των ναυπηγείων ΟΝΕΧ-Νεώριο, το θέμα της έγκρισης των όρων δημοπράτησης της μαρίνας στα Λαζαρέττα, υποχρεώνομαι στην απόφαση ματαίωσης της προγραμματισμένης για την 28η/08/2023 συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των μελών του οργάνου, του προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία του.

Η απόφαση ματαίωσης ελήφθη εξ αιτίας απειλών και εκφοβισμού, που μεταφέρθηκαν προς εμένα, για τη σωματική μου ακεραιότητα, όπως και για τη σωματική ακεραιότητα της οικογένειας και των παιδιών μου, αλλά και κατόπιν της πληροφόρησης περί προσχεδιασμού εσκκεμένης πρόκλησης επεισοδίων κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης, λόγω διαφωνίας της ναυπηγικής επιχείρισης σχετικά με τη δημοπράτηση της μαρίνας των Λαζαρέττων.

Κατόπιν των ανωτέρω, λοιπόν, υποχρεώνομαι να ματαιώσω τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, έως ότου διασφαλίσω την ομαλή και απρόσκοπτη συζήτηση του θέματος.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου

Κανδιώ Μαραγκού

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *