Στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μετέβησαν στη Λιμενική Αρχή Πάρου προκειμένου να συνδράμουν σε πληροφοριακό επίπεδο στο προανακριτικό έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ο εντοπισμός και η σύλληψη τριών αλλοδαπών, μεταξύ των διασωθέντων, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές στην παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 63 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος σε δυσχερή θέση, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Πάρου και την ανάσυρση 16 σορών γνωρίζεται ότι, στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μετέβησαν στη Λιμενική Αρχή Πάρου προκειμένου να συνδράμουν σε πληροφοριακό επίπεδο στο προανακριτικό έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συνακόλουθα, από το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό προέκυψε ο εντοπισμός, μεταξύ των διασωθέντων αλλοδαπών και η σύλληψη τριών (03) διακινητών ηλικίας 40, 31 και 31 ετών, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με το αντίτιμο των 9.000 ευρώ κατά κεφαλή.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση και μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία με δόλο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Προσεχώς, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, όχι μόνο από την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και από όλες τις υποθέσεις των τελευταίων ημερών που κατέληξαν τραγικά, προκειμένου να ανευρεθούν και διασυνδεθούν και άλλα μέλη των οργανωμένων κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο και πνίγουν τις ανθρώπινες ζωές με μοναδικό στόχο των διακινητών το παράνομο κέρδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *