Η ξεχωριστή, διαχρονική ομορφιά της Μυκόνου συναντά την ανεπανάληπτη εμπειρία του τρεξίματος στα ωραιότερα σημεία του «Νησιού των Ανέμων», στο 1ο Mykonos Running Festival, η νέα διοργάνωση που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις με έναν μοναδικό συνδυασμό αθλητικού τουρισμού και ψυχαγωγίας, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου!

Οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη με γοργούς ρυθμούς, ενόψει της τριήμερης δρομικής γιορτής η οποία θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις. Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει προνομιακές τιμές διαμονής και εστίασης για τους συμμετέχοντες δρομείς και τους συνοδούς τους ώστε με τη συμμετοχή τους να ζήσουν αξέχαστες στιγμές αναδεικνύοντας κατά αυτό την τρόπο μία διαφορετική, εξίσου εντυπωσιακή όψη του κοσμοπολίτικου νησιού!

Το 1ο Mykonos Running Festival απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες. Πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, καθώς και δρομείς με αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την συμμετοχή τους στην πιο «φρέσκια» αθλητική πρόταση της χώρας, η οποία θα έχει ως βασικό άξονα τον αθλητισμό υγείας, αλλά στην πραγματικότητα θα αποτελέσει κάτι πολύ μεγαλύτερο…

Το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τον Δρόμο 10.000μ. – Mykonos Run το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με ώρα εκκίνησης 16:00 καθώς και το Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Mykonos Gold και τον Δρόμο Υγείας 2.500μ. – Mykonos Family Fun την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με ώρες εκκίνησης 09:00 και 12:00 αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, απεύθυνε το δικό του κάλεσμα για συμμετοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το νησί της Μυκόνου αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τη βιτρίνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Αυτό, ωστόσο, δεν μας εμποδίζει να έχουμε και πολλές άλλες δραστηριότητες, οι οποίες ενισχύουν τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και τις εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν οι επισκέπτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πολλή προετοιμασία, θα διοργανώσουμε με χαρά το 1ο Mykonos Running Festival, το οποίο θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που θα ικανοποιήσουν όλους τους συμμετέχοντες. Σας καλούμε να λάβετε μέρος και να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια, η οποία πρόθεσή μας είναι να γίνει θεσμός και να κάνει τη Μύκονο ξακουστή για έναν επιπλέον λόγο».

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που θα έχουν ψυχαγωγικό, πολιτιστικό, επιχειρηματικό αλλά και έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, αναφέρθηκε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου, Ελένη Κοντιζά, η οποία δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Mykonos Running Festival, παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και αθλητικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης και κοινωνικής ευθύνης. Ανάμεσα σε αυτές θα περιλαμβάνεται το Kids Athletics, καθώς και ένα επιχειρηματικό συνέδριο – Business Forum στις 30 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, επειδή Μύκονος και διασκέδαση πηγαίνουν μαζί, για όσους τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση θα υπάρχει beach party και μουσική συναυλία, ενώ έχει προγραμματιστεί και μία γαστρονομική εκδήλωση παρουσίασης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Η διοργάνωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει την προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής “Ιπποκράτης” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Παράλληλα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης, θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Το Mykonos Running Festival θα είναι κάτι παραπάνω από ένα δρομικό γεγονός, θα είναι μία γιορτή για όλο το νησί της Μυκόνου και σας καλούμε να την απολαύσετε μαζί μας».

 

Το Mykonos Running Festival διοργανώνεται από τoν Δήμο Μυκόνου Δημαρχείο Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Τρίτων, διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και συνεργαζόμενες διοργανώσεις, καθώς και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *