Τραγικό θάνατο βρήκε ένα τρίχρονο αγόρι στην Τήνο που φέρεται να πνίγηκε από ρώγες σταφυλιού που έκλεισαν τον αεραγωγό του.

O πατέρας του μετέφερε το παιδί αρχικά στο αστυνομικό τμήμα, δίπλα στο σπίτι της οικογένειας. Εκεί οι αστυνομικοί τού έκαναν μαλάξεις, καταφέρνοντας να βγάλουν από τον λαιμό του μερικές ρώγες σταφυλιού.

“Προφανώς εικάζω χωρίς να το ξέρω, επειδή μένουν οι γονείς το σπίτι είναι δίπλα στην αστυνομία και πήγανε κατευθείαν στην αστυνομία. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι εκπαιδευμένα ήδη κάνανε τις πρώτες προσπάθειες κάρπα και περαιτέρω. Βγάλανε δύο ρώγες σταφύλι”, είπε ο Γιώργος Βασιλάκης, πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, στο Mega.

Ο τρίχρονος κατόπιν μεταφέρθηκε με περιπολικό στο κέντρο Υγείας Τήνου. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί κατέληξε.

“Σε εμάς το παιδάκι ήρθε 9:02. Το έφερε η αστυνομία, το έφερε δίχως αναπνοή. Είχε και άλλες ρώγες στην τραχεία. Υπάρχει και μία ρώγα που είναι σφηνωμένη στην τραχεία κάτω που δεν μπόρεσε να βγει με τίποτα. Δηλαδή όλες οι προσπάθειες, επί μία ώρα, δύο παιδίατροι, καρδιολόγος, 4 αγροτικοί γιατροί, ήταν από το παιδί”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου.

“Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω”, είπε η μητέρα του παιδιού στην εκπομπή “Live News” του Mega.

“Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας”, είπε.

“Το μαγαζί του άντρα μου είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί. Μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω”, ανέφερε.

Η 2η ΥΠΕ για τον 3χρονο που έχασε την ζωή του στην Τήνο – Έγινε ό,τι ήταν δυνατό για τη σωτηρία του παιδιού

Την διαβεβαίωση πως το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά τα οποία είναι αυξημένα, λόγω της έντονης τουριστικής περιόδου, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου με αφορμή το τραγικό συμβάν στο νησί που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας τρίχρονος.

Σε ανακοίνωση της η 2η ΥΠΕ τονίζει πως το Κέντρο Υγείας Τήνου «Παρέχει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση σε εκατοντάδες πολίτες που το επισκέπτονται», ενώ σχετικά με το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

«Την 29η Αυγούστου και ώρα 09:02 προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα, ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι).

Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη-Ειδικευμένη Παιδίατρος, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου-Αγροτικοί Ιατροί και Νικόλαος Δημητρίου-Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου).

Έγινε αφαίρεση μίας ρόγας σταφυλιού χωρίς απόκριση του ασθενούς.

Στη συνέχεια έγινε διασωλήνωση χωρίς αύξηση του κορεσμού σε οξυγόνο.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέστη αδύνατη η επαναφορά της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας του».

Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού, καταλήγει η ανακοίνωση στην οποία εκφράζονται τα ειλικρινά συλλυπητήρια «για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού, ο οποίος μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη».

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στον Πειραιά παρουσία των γονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “LIVE NEWS”, γίνονται στοχευμένες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

“Το μόνο που μπορώ να πω πριν βγει το πόρισμα γιατί δεν είμαι σίγουρη για κάτι, είναι ότι άλλο μας είπαν στο Κέντρο Υγείας και άλλο ο ιατροδικαστής. Όταν θα βγει το πόρισμα θα ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι”, είπε η μητέρα του παιδιού.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στο LIVE NEWS εξήγησε πως ιατροδικαστικώς διερευνήθηκε και έγιναν και κάποιες στοχευμένες δειγματοληψίες για διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων όπου θα διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε ο θάνατος.

“Βρήκαμε τα περιθανάτια ευρήματα, και αναμένουνε και κάποια άλλα αποτελέσματα ώστε να υπάρχει μία αντικειμενική αιτία θανάτου που θα βασίζεται σε εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν μπορούν να αμφισβητηθούν τα γεγονότα αλλά διερευνώνται κάποια πράγματα. Εξήγησα κάποια πράγματα και στην οικογένεια και επιφυλάσσομαι από το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν απαντήσεις. Δεν αμφισβητείται κάτι από αυτά που έχουμε πει. Πρέπει να διερευνηθούν όλα τα αίτια διότι σε παιδιά 4 ετών γίνεται συχνά να συμβεί αλλά πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια. Δεν πεθαίνουν όλα τα παιδιά αλλά γίνεται συχνά και σε παιδιά και σε ανθρώπους. Όλα θα απαντηθούν με τις στοχευμένες εξετάσεις. Αλλά οι εξετάσεις αυτές θέλουν χρόνο για να βγουν”.

Η κηδεία του τρίχρονου παιδιού τελείται σήμερα στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών που βρίσκεται στη Χώρα του νησιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *