Με αφετηρία τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, επιχειρούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το θέμα της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και τα θέματα στάθμευσης.

Η ευζωία των αδέσποτων ζώων και των ιπποειδών, είναι ακόμη μια δράση και η επίτευξη της θα γίνει με την εφαρμογή νόμων και κανόνων, εκπαίδευσης και πληροφόρησης.

Το καίριο και χρόνιο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μπαίνει σε μια νέα, ρεαλιστική βάση, όπου μέσα από συγκεκριμένες δράσεις τα προβλήματα θα αντιμετωπίζονται με στόχο να θέσουμε τις βάσεις για την οριστική και σωστή επίλυση τους.

Η Θηρασία, στο μέλλον μέσω ολοκληρωμένων πολιτικών διαχείρισης αποβλήτων, μπορεί να γίνει ένα νησί μηδενικών αποβλήτων.

Για το Περιβάλλον επιχειρείται μια ολιστική προσέγγιση και σχεδιασμός για την προστασία του. Παρακολουθούμε την ολοκλήρωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Δήμο μας ώστε οι κατευθύνσεις του να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα του τόπου. Δεσμευόμαστε για την ανάληψη αποτελεσματικών πρωτοβουλιών με σκοπό την προστασία της θαλάσσιας περιοχής γύρω από το ναυάγιο του Sea Diamond. Προτείνεται η εφαρμογή μελετών και η εκπόνηση νέων για την προστασία των ακτών μας.

Για την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία έχουν προταθεί μια σειρά από δράσεις, σε συνεργασία με περιβαλλοντικούς φορείς και σχολεία, με σκοπό την εκτέλεση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργαζομένων και επιχειρήσεων, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η Γεωθερμία, ένα από τα ευεργετήματα της φύσης και του ηφαιστείου στον τόπο μας, είναι ένας τομέας που πρέπει να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε, τόσο για τουριστικούς σκοπούς όσο και για την παραγωγή ενέργειας.

Το θέμα των Υποδομών, έχει απασχολήσει σύμφωνα με τη σημασία του το πρόγραμμα μας σε σημαντικό βαθμό. Λιμενικά έργα και εγκαταστάσεις, όπως νέος λιμένας, αλιευτικά καταφύγια, προβλήτες, ασφάλεια και έλεγχος ροών κρουαζιέρας, βιολογικοί καθαρισμοί, ηλεκτροφωτισμός δημόσιων χώρων, αναπλάσεις κ.α. βρίσκονται στο πρόγραμμα μας.
Καταθέτουμε προτάσεις για το οδικό δίκτυο, το αεροδρόμιο και το Τελεφερίκ, κομβικής σημασίας υποδομές και υπηρεσίες, που απαιτούν τη συνεργασία με κρατικούς εταίρους και διαχειριστές.

Εφαρμόζουμε πρόγραμμα με πλήρη σχεδιασμό για την Πολιτική Προστασία, που συμπεριλαμβάνει όλα τα πιθανά σενάρια κίνδυνου.

Οι υπηρεσίες και οι παροχές για την Κοινωνική Φροντίδα αναβαθμίζονται ώστε να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών. Ο Δήμος μας εντάσσεται στο Δίκτυο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ιδρύεται ΚΕΠ Υγείας, δημιουργούνται υπηρεσίες για την 3η ηλικία και εφαρμόζεται πρόγραμμα στήριξης οικογενειών για τις 1.000 πρώτες ημέρες της ζωής των παιδιών τους.

Για τα παιδιά, το πρόγραμμα μας είναι καλά και ουσιαστικά σχεδιασμένο. Προχωράμε στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, αναβαθμίζουμε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, μεριμνούμε για τη μετακίνηση των παιδιών ΑμεΑ και άλλες δράσεις.

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός στο επίκεντρο, με εκδηλώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών, πολιτιστικών και αθλητικών.

Αυξάνουμε τη δυναμικότητα των Βρεφονηπιακών σταθμών, συντηρούμε και κατασκευάζουμε παιδικές χαρές, ενισχύουμε το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ιδρύουμε Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών, στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις Ευπαθείς ομάδες.

Το πρόγραμμα μας για το Βιώσιμο Τουρισμό, είναι ένα από τα καλύτερα μελετημένα και σχεδιασμένα στην Ελλάδα. Υποστηρίζουμε και εμπλουτίζουμε την τουριστική εμπειρία, δημιουργούμε νέους χώρους πολιτισμού και νέα διαδικτυακή πύλη, αλλά και εφαρμογή προορισμού για κινητά τηλέφωνα. Βελτιώνουμε την εξυπηρέτηση των επιβατών του τελεφερίκ και υλοποιούμε τη μελέτη πολιτιστικών διαδρομών του Διαζώματος. Ιδρύουμε Γραφείο Προβολής και Τουρισμού, δημιουργούμε DMMO, συστήνουμε τουριστικό παρατηρητήριο.

Μεριμνούμε με δράσεις για την ποιότητα ζωής και την ευεξία των μόνιμων κατοίκων.
Εκπονούμε πλήρες πρόγραμμα για τη λειτουργία της ΓΕΩΘΗΡΑ. Ξεκινούμε τη λειτουργία βενζινάδικου στη Θηρασία, εξελίσσουμε τις εκδηλώσεις για το ηφαίστειο, υποστηρίζουμε το Ι.Μ.Π.Η.Σ, κ.α.

Εφαρμόζουμε, νέες σύγχρονες τεχνολογίες και υπηρεσίες προς του πολίτες, δημιουργούμε ψηφιακή πύλη για την επικοινωνία με το Δήμο.

Ο Αγροτικός Τομέας, λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει, με την διαφύλαξη των καλλιεργειών των ΠΟΠ προϊόντων της Σαντορίνης και την ανάδειξη τους μέσα από τουριστικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, δεσμευόμαστε για την Αλήθεια, τη Διαφάνεια και τη Νομιμότητα και την αξιοκρατία στη λειτουργία του Δήμου Θήρας, ενώ θεσπίζουμε και Δημοτικό Συμβούλιο Νέων 15-30 ετών.

Σε δήλωση του ο επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νικόλαος Ζώρζος τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω το πρόγραμμα της Θηραϊκής Πολιτείας, ένα πρόγραμμα που απαίτησε πολύμηνη δουλειά και μελέτη και σχεδιάστηκε με τη συνεργασία ειδικών του κάθε τομέα.
Αντιλαμβανόμενοι την ιδιαίτερη σημασία και τις ανάγκες του Δήμου μας, διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα βασισμένο στη διαφάνεια, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης.

Μέσα από αυτές τις σελίδες θα βρείτε τις προγραμματικές μας εξαγγελίες, που σκοπό έχουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σήμερα, αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Θήρας.

Καλή ανάγνωση και σας προσκαλούμε να μας συνοδεύσετε σε αυτό το ταξίδι για την ανανέωση και την αναβάθμιση του τόπου μας».